Bliv mentor - del din viden, og vær med til at begejstre og guide dine kolleger med kommunikationsteknikker og coaching.
Med en mentor uddannelse, kan du være med til at sikre, at din nye kollega får en god start med fokus på både praktisk information, inklusion, specielle behov samt støtte og læring fra en af virksomhedens bedste ambassadører. Nemlig dig.
En tryg onboarding kan faktisk være afgørende for, hvor længe din nye kollega bliver i virksomheden.
Derfor er en opstart med mentorordninger er en god investering, der kan bidrage til bedre trivsel og fastholdelse af medarbejdere.
På AMU SYD i Kolding udbyder vi mentor uddannelsen for erfarne medarbejdere som et 5-dags kursus.
Det er muligt at tage uddannelsen sammen med kursister fra andre virksomheder på et blandet hold, eller for virksomheder at booke et 'lukket' hold kun til egne kommende mentorer.
En mentor er en erfaren medarbejder, der med sin erfaring hjælper nye kolleger godt i gang på arbejdspladsen eller udgør en støtte i svære perioder.
- Som mentor kan du tilknyttes nye eller mindre erfarne medarbejdere, så de altid kan komme til dig med spørgsmål
- I din mentorrolle kan du hjælpe med at sikre den rette opkvalificering og vejledning for din mentee
- Med din viden, erfaring og værktøjer kan du gennem mentorordningen være en stabil støtte i dagligdagen eller opstartsperioden.
- En mentor uddannelse kan bane vejen for, at du i fremtiden kan påtage dig opgaver og roller som fx oplæringsansvarlig, praktikvejleder eller uddannelseskoordinator.
På uddannelsen får du viden om vores sociale, kulturelle og etniske baggrunde. Du bliver bedre til at læse dine kollegers forskelligheder – både fagligt og personligt.
Som mentor kender du arbejdspladsens historie, værdier, kultur og procedurer. Du deler din viden med dine nye kolleger og bidrager til, at de får en god start i jobbet.
Når du påtager dig mentorrollen, skal du have lyst til at tage en mentee under dine vinger med støtte og vejlede i den situation, de befinder sig i, fx som ny på arbejdspladsen.
Først og fremmest bliver du bevidst om det ansvar, der følger med mentorrollen.
Du lærer, hvordan du bedst kan formidle viden og dele dine erfaringer med kolleger. Efter dit kursus kan du genkende egne læringsbehov og har forståelse for andres. Du kan gennem korrekt mentoring og erfaring bidrage til bedre inklusion på arbejdspladsen.
Vi kommer også ind på, hvordan du som mentor med forskellige metoder kan støtte din mentee. Du bliver i stand til at vurdere specielle behov, så arbejdet i praksis kan udføres med de rette redskaber og værktøjer, der passer til din mentee.
Med viden om teori for bl.a. kommunikation og motivation, får du indsigt i både komplekse og udviklingsorienterede problemstillinger, og hvordan du kan hjælpe og guide din mentee bedst muligt.
Som mentor kan du være med til at yde 'karrierevejledning' for din mentee. Du kan spotte potentiale og se, hvilke kurser og uddannelse, der kunne være gavnlige og hjælpe mentee men at komme i den retning, han eller hun gerne vil i arbejdslivet, samtidig med, at du kender til virksomhedens problemstillinger og behov for udvikling.
Din undervisning tager udgangspunkt i den erfaring, du kommer med, og den erfaring, vores dygtige undervisere har med sig i bagagen.
Gennem en blanding af dialog og opgaver kommer du omkring teorier, der kan hjælpe dig med at forstå og håndtere komplekse problemstillinger i dagligdagen, så du på den måde kan blive tryg i mentorrollen. Du vil også opnå forståelse for din egen læring, og hvordan du kan formidle viden som mentor.
Sådan får du nemlig mest læring og flest kompetencer med fra din mentor uddannelse.
Sammen med de andre deltagere på kurset får du med baggrund i teorier nye kompetencer, der kan støtte, strukturere og skabe fokus på metoder og motivation i et mentor forløb, der bæres af det gode og trygge samspil mellem mentor og mentee.
På din uddannelse vil der typisk sidde deltagere fra forskellige virksomheder og brancher. Det giver grobund for mange gode snakke og indsigt i, at problematikkerne på arbejdsmarkedet ikke altid er så forskellige som de brancher, der er repræsenteret på kurset.
Er I flere fra samme virksomhed giver det mulighed for at sparre om de problematikker og udfordringer, I har tilfælles på arbejdspladsen.
Med en mentor uddannelse bliver dine medarbejdere ambassadør for virksomheden og kan være med til at bygge broer og sikre fastholdelse af nye medarbejdere.
Det kan være en udfordring, når der kommer nye medarbejdere ind i virksomheden, som har en anden arbejdskultur og erhvervserfaring end de medarbejdere, der allerede er på arbejdspladsen.
En mentor kan skabe forståelse for, at kolleger er forskellige og være med til at vurdere specielle behov, så der ikke graves grøfter, men i stedet deles erfaring på en god måde og bygges broer mellem nye og 'gamle' kolleger gennem mentorskaber.
Har I mange medarbejdere, der skal tage uddannelsen som mentor på en gang, er det muligt at booke et virksomhedshold.
Når alle kommende mentorer gennemgår den samme undervisning om teorier og komplekse, udviklingsorienterede problemstillinger, kan I med baggrund i jeres fælles læring sætte retning for, hvordan mentorordninger skal fungere i jeres virksomhed, med fokus på de problemstiller I måske allerede kender til.
Ønsker I at booke et helt virksomhedshold til mentor uddannelsen, så kontakt os på tlf. 76 37 37 37.
Først og fremmest skal du have lyst til at hjælpe og guide din mentee. Din uddannelsesbaggrund er ikke så vigtig, men det er vigtigt, at du har et godt kendskab til virksomhedens kultur, historie og værdier.
Kurset 'Mentor uddannelse for erfarne medarbejdere' tager 5 dage i alt.
Forløbet kan være planlagt som 5 dage efter hinanden, eller det kan være delt i to, så der er tid til at komme hjem og arbejde med tingene i virksomheden ind i mellem.
Du kan se, hvordan dit forløb er planlagt, før du tilmelder dig.
Som mentor bliver du tilknyttet nye eller mindre erfarne kolleger i dagligdagen og er på den måde ambassadør for virksomheden med fokus på tryg onboarding eller en, der hjælper og støtter i svære perioder.