Slide-hovedgruppe-svejsning_1_

Svejsning

Svejsekurser og - certifikater


Her tager vi udgangspunkt i den enkelte svejsers niveau

Når du tager svejsekursus på AMU SYD, gennemføres det som åbent værksted. Det betyder, at der i samme værksted undervises på forskellige svejsekurser, på flere niveauer, på samme tid.

Hvor lang tid tager det for dig

Kontakt vores faglærer Preben, hvis du er i tvivl om hvor lang tid det vil tage for dig.

Højt fagligt niveau

Du vil opleve et højt fagligt nivau med dygtige faglærere. Det giver sikkerhed for at lave svejsearbejde i høj kvalitet. AMU SYDs svejsecenter er et auditeret uddannelsessted.

Svejsere til fjernvarme
Se kurser
§ 17 kursus
Se kurser
MAG-svejsning
Se kurser
MIG-svejsning
Se kurser
TIG-svejsning
Se kurser
Lysbue-svejsning
Se kurser
GAS-svejsning
Se kurser
Varmt arbejde
Se kurser
Svejsekurser for F/I
Se kurser

FAQ - Svejsning

Jeg er ledig og bor i Trekantområdet. Udannet smed og vil gerne arbejde inden for den rustfrie branche.

Hvis du laver de her 5 certifikater så du rigtig godt dækket ind:

BW Ø12x1 | BW Ø50x1 | BW Ø57x6,5 | FW Ø50x2 | FW Ø57x6,5

Ved du evt. hvilken virksomhed du vil søge job hos? Så har vi et virksomhedsarkiv over hvilke certifikater de forskellige virksomheder anvender og så kan vi spore det lidt mere præcist ind.

 

Vi har en opgave, hvor vi skal svejse nogle rør. Det er BW(stumpsøm), Tig, stål ligger i gruppe 5. Dia. fra Ø42-114mm. Godstykkelse fra 5-10mm. Vi skal svejse i alle stillinger.

Ifølge 9606-1 kan vi lave et certifikat i Ø48x5,6mm i tilsatsgruppe FM3. Det giver gyldighed til svejse D >= Ø25, godstykkelser fra 3mm-11,2mm og man dækker stålgruppe 5. Yderlige dækker det tilsatsgruppe FM1 og FM2.

Vi anbefaler jer at lave et FW(kantsøm) certifikat i samme dimensioner, da BW ikke dækker FW. Så er man dækket ind til fremtidige opgaver, der skulle komme.

 

Vi vil rigtig gerne komme ud og besøge jeres virksomhed og kigge på jeres produktion. Hvilke svejseprocesser i bruger, materialer og dimensioner i arbejder i.

Derefter lave en uddannelsesplan for jeres svejsere, så det passer helt til jeres behov.

 

§17 (Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/termisk) er lovpligtig og skal man have. Hvis man arbejder med svejsning og termiskskæring. Det har ingen udløbs dato.

Varmt arbejde(Brandforanstaltning v. gnistproducerende værktøj) er ikke lovpligtigt, men mange virksomheder er det et krav man har det. Levetid på 5 år.

 

Jeg vil gerne arbejde inden for offshore. Hvad gør jeg?

Du kan enten ringe eller komme forbi os og få lavet en afklaring af dine kompetencer.

Vi laver, i samarbejde med dig, en uddannelsesplan, der passer til dine behov - med den svejseuddannelse og de certifikater der dækker.

Uddannelsesplanen tager du med på Jobcenteret og får godkendt - og så kan du starte på kursusforløbet hos os med det samme.

 

Dit gamle §26 bevis gælder stadig.

 

Hvis du kommer fra en virksomhed, betaler de normalt. Hvis du er ledig og kommer fra et jobcenter, skal det aftales med din sagsbehandler, hvem der betaler for certifikaterne.
 

Ja, du skal selv medbringe arbejdstøj og sikkerhedssko fra første kursusdag.

 

Nej det er ikke lovpligtigt, men vi anbefaler at du tager kurset, hvis du arbejder med gnistproducerende værktøj eller arbejdsmetoder, hvor du kan komme til at lægge en glød, som kan antændes.

Dit bevis skal fornyes hvert 5. år.

 

Nyheder

06 / 03 / 2020

Nu er det nemmere at holde styr på svejsecertifikater

Hvert år udstedes 7.000 til 9.000 svejsecertifikater.Som virksomhed kan det vær...

Læs mere