FAQ

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

FAQ - Gaffeltruck

Ja. Du skal være fyldt 18 år og kunne fremvise enten et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest (Sundhedsstyrelsens blanket til helbredsmæssige oplysninger ligesom ved udstedelse af kørekort til bil) for at tage kurset og uddanne dig til truckfører.
 

Se her hvornår vi kører det næste kursus →

Du kan kun deltage på en direkte prøve til gaffeltruck, hvis du ikke bestod den afsluttende prøve på dit gaffeltruckkursus.

 
Når du har været på gaffeltruck certifikatkursus b, har bestået prøven og fået dit gaffeltruck-certifikat, skal du ikke re-certificere, da der ikke er fornyelseskrav på dette område og dit gaffeltruck certifikat udløber derfor ikke.

Hvis du er erfaren truckfører og har brug for at få opdateret din viden om relevant ny teknologi, stabilitetsberegninger, avancerede løfteteknikker, og hvordan du kan anvende leverandørens brugsanvisning, så du sikrer korrekt vedligehold af løftegrej og specialudstyr, så er kurset Efteruddannelse for erfarne truckførere noget for dig.

På kurset, der varer 2 dage, kommer du igennem relevant information om nye regler på området.

Et gaffeltruck-certifikat er en god investering i din fremtid og en vigtig del af et sikkert arbejdsmiljø, da der kan være risici forbundet med at køre gaffeltrucks uden den rette viden.

Når du har taget gaffeltruck certifikat, kan du føre og betjene gaffeltrucks med sikkerhed for øje, så arbejdsulykker undgås. Under uddannelsen kommer du omkring emner, der hører til Arbejdsmiljøfaglige uddannelser og får det nødvendige kendskab til reglerne for at kunne føre og betjene gaffeltrucks sikkert på arbejdspladsen.

Efter dit kursus har du den rette viden om, hvordan du betjene gaffeltrucks, korrekt stuvning og afsætning af gods i forskellige reoltyper med forskellig opbygning og udstyr, udføre blokstabling herunder vælge egnet løfteudstyr og vurdere, om byrden ligger stabilt.
Det tager 7 dage at tage truckcertifikat. Undervisningen er en blanding af teori og praktiske øvelser i vores udendørs øvelsesområder og indendørs i truckhallen.

Under dit gaffeltruck certifikatkursus b 7 dage vil du møde nye mennesker, der ligesom dig skal tage gaffeltruck certifikat. Det sociale er en del af dit kursus, og du kan.
Prisen på et gaffeltruck certifikatkursus b 7 dage afhænger af din situation og din uddannelsesbaggrund.
I 2024 koster et gaffeltruck certifikat fra kr. 1.456,00 for en ikke højtudannet ansat.
For ledig eller højtuddannet ansat er prisen i 2024 fra kr. 6751,95.
Kurser på andre sprog tillægges et ekstra gebyr.
Undervisningen er en god blanding af teori og kørsel i vores udendørs øvelsesområder og indendørs i truckhallen. her får du mulighed for at prøve kræfter med varierede godstyper, kørsel i snævre rum, stabling med forskellig opbygning og udstyr samt udføre blokstabling, så du kan føre og betjene gaffeltrucks og gaffelstablere, når du består kurset og får dit truckcertifikat.
Når du uddanner dig til truckfører, lærer du at betjene forskellige typer gaffeltrucks og gaffelstablere, foretage korrekt stuvning, hvordan du løfter varierede godstyper samt udfører blokstabling.

Du lærer at aflæse forskellige typer belastningsdiagrammer herunder vurdere byrdens vægt og tyngdepunktets placering samt vide om byrden ligger stabilt, før der løftes.
 
Vores dygtige undervisere hjælper dig gennem praktiske øvelser, så du på en sikker og forsvarlig måde kan løfte forskellige typer gods i forskellige højder med forskellig opbygning og udstyr.
 
Vi arbejder ud fra arbejdstilsynets bekendtgørelse, så du lærer at udføre det daglige arbejde og efter gennemført uddannelse, kan føre og betjene gaffeltrucks og gaffelstablere efter alle kunstens regler - også i snævre rum.
 
På gaffeltruck kursus får du også kendskab til elementær brandbekæmpelse og de gældende sikkerhedsbestemmelser på området. Du får viden om, hvordan du foretage daglig vedligeholdelse af gaffeltrucks og gaffelstablere.
 
Efter kurset har du det nødvendige kendskab til, hvordan man fører en gaffeltruck, sikrer eget arbejdsmiljø og overholder færdselslovens krav, sikkerhedsanordninger samt arbejde aktivt med gaffeltrucks og selvkørende gaffelstablere i hverdagen.
Er du ledig med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, har du mulighed for at få bevilliget dit truckcertifikat af dit jobcenter eller din a kasse.
 
Truckcertifikatet udstyrer dig med attraktive kompetencer, så du kan udvide din jobsøgning.
 
Du skal henvende dig ved dit jobcenter, hvis du ønsker at tage truckcertifikat. De vil vurdere, om et gaffeltruck-certifikatkursus b er en mulighed for dig. De kan også hjælpe dig med, hvordan du tilmelder dig kurset.
 
Har du spørgsmål til tilmelding, holdstart eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 76 37 37 37

Det er en god ide at tage et truckcertifikat, hvis du gerne vil arbejde på et lager. På de fleste lagre er det nemlig et krav, at du taget gaffeltruck certifikat kursus b, så du kender de gældende sikkerhedsbestemmelser og kan føre og betjene gaffeltrucks, kender forskellige reoltyper og i det hele taget kan arbejde på en forsvarlig måde med forskellige trucktyper.
 
Med et gaffeltruck-certifikatet udvider du derfor dine kompetencer, kan betjene forskellige typer gaffeltrucks og varetage flere arbejdsopgaver på lageret. 

Se her, hvornår næste kursus starter →
Du skal være fyldt 18 for at tage et truckcertifikat, og så skal du have et gyldigt kørekort til almindelig bil eller kunne fremvise en tilfredsstillende lægeattest (Sundhedsstyrelsens blanket til helbredsmæssige oplysninger ligesom ved udstedelse af kørekort til bil)
 
Du behøver altså ikke have kørselserfaring for at kunne tage truckcertifikat.
Ja, på AMU SYD kan du tage truckcertifikatet i weekenden. Kurset strækker sig i så fald over 2 weekender.
 
Du finder alle vores weekendkurser her →
 
Sproget er ingen hindring for at tage truckcertifikat på AMU SYD, derfor underviser vi på både dansk, engelsk, tysk og polsk.
 
Se de forskellige muligheder her →
 
Vi hjælper også gerne med at formidle kontakt til en tolk, hvis der er behov for undervisning på et sprog, vi ikke underviser i.
Ja. Dit truck certifikatkursus afsluttes med en prøve, der aflægges i henhold nævnte bekendtgørelse og færdselslovens krav inden for området. Prøven er garanti for, at du kan efter gennemført uddannelse føre og betjene gaffeltrucks og gaffelstablere på en sikker og forsvarlig måde.

Din underviser kan fortælle dig mere om prøvens forløb, så du kan blive tryg ved at køre gaffeltruck.

Nej, der skal ikke billede på truckcertifikatet.

Som udgangspunkt skal du altid have et gaffeltruck-certifikat for at køre med gaffeltruck.
 
Der findes dog enkelte undtagelser og situationer, hvor du ikke behøver have et gaffeltruckcertifikat.

Du kan læse reglerne her →