Varebilschauffør

Lov om uddannelse for varebilschauffører

Her er uddannelsen som sikrer, at du som chauffør har de kvalifikationer som er nødvendige for at køre varebil. Har du ingen eller under to års erfaring som varebilschauffør, så kan du tage varebilschauffør uddannelsen på kun 3 dage hos AMU SYD. 
 
Du skal have varebilschaufføruddannelsesbevis, hvis du kører
  • national godskørsel for fremmed regning eller
  • international tilladelse til godskørsel for fremmed regning.

Se mere om reglerne her →

Jobmuligheder

Som varebilschauffør er der gode jobmuligheder inden for mange forskellige brancher. Den store vækst i e-handel skaber mange jobmuligheder og derfor er du næsten garanteret et job, når du har taget varebilschauffør uddannelsen. Man kan både arbejde i et distributionsfirma, som selvstændig eller noget helt tredje. Valget er op til dig.

Efteruddannelse

Det er et lovkrav, at du hvert 5 år deltager på en efteruddannelse for at beholde dit varebilschaufføruddannelsesbevis.
Efteruddannelsen har en varighed af 2 dage, hvor du bliver opdateret på den nyeste lovgivning og viden inden for området. 

KurserKrav om varebilschaufføruddannelsesbevis

Som varebilschauffør have et varebilschaufføruddannelsesbevis. Kravet gælder, hvis du kører med gods for fremmed regning, som vejer mere end 11 kg.pr stykgods i en varebil eller et vogntog (varebil med anhænger) på over 2.000 kg. til og med 3.500 kg.
Er du ny chauffør i branchen skal du inden 1. juli 2019 gennemføre det 3 dages kursus i Varebil Grunduddannelse.

Er du erfaren chauffør skal du gennemføre kurset over 2 dage – varebil efteruddannelse.

Der er indført en indfasningsperiode for, hvornår efteruddannelsen skal være gennemført. Det afhænger af din fødselsdag.

Læs mere på varebilskrav.dk