Kørekort lastbil

Lastbilkørekort – Tag kørekort lastbil 

Har du altid elsket store køretøjer og godt kunne tænke dig et job, hvor der i den grad er frihed under ansvar? Så er et lastbilkørekort oplagt for dig. Hos AMU SYD har du mulighed for at tage et store kørekort, kategori C, på kun 30 dage.
 

Gode jobmuligheder med stort kørekort

Der er mangel på chauffører i transportbranchen, der åbner et lastbilkørekort for en masse forskellige jobmuligheder, både nationalt og internationalt. Du står dermed stærkere i din jobsøgning, når du har det store kørekort.
Uddannelsen til lastbilchauffør baner blandt andet vejen for at blive flyttemand, godschauffør, tankbilchauffør eller renovationsmedarbejder. Mulighederne er mange. Derfor har du gode chancer for at finde et job med det samme, når kørekortet er i hus.
 

Vil du være selvstændig vognmand?

Så er et lastbilkørekort første step på vejen mod drømmejobbet og en tilværelse som selvstændig vognmand med egen lastbil. 
 

Fordelene ved et arbejde som lastbilchauffør

Der findes mange fordele som lastbilchauffør. Du får for eksempel:
  • Lov til at køre lastbil hver dag
  • Et selvstændigt job med stor frihed
  • God løn 
  • Mange spændende jobmuligheder
  • Mulighed for at køre i både Danmark og udlandet

Bliv lastbilchauffør

Når du tager uddannelsen til lastbilchauffør, skal du både igennem teoretisk og praktisk undervisning.

Køretimerene foregår i en af vores moderne lastbiler, hvor du sammen med en erfaren og dygtig underviser kører både på landevejen, motorvejen og i byen. På køreteknisk anlæg får du lov at teste lastbilen på glatbane. Du lærer med andre ord at køre lastbilen efter alle kunstens regler og med hovedvægt på sikkerheden.

Under uddannelsen skal du også lære at lastsikre og udføre færdselsrelateret førstehjælp, og du får kendskab til bl.a. miljørigtig kørsel, sundhed og køre-hviletidsbestemmelser.

Når du tager kørekort til lastbil, tager du samtidig det lovpligtige EU-kvalifikationsbevis, der giver dig lov til at udføre erhvervsmæssig kørsel. Dette skal fornyes hvert  5. år.
 

Hos AMU SYD tilbyder vi mange uddannelser inden for transport

Du kan tage et stort kørekort og blive lastbilchauffør med en chaufføruddannelse på AMU SYD, men vi udbyder også mange andre transportuddannelser fx ADR-kurser, grundlæggende kvalifikationsuddannelse, EU-efteruddannelser og kørsel med vogntog.
Herunder kan du finde vores kurser, uddannelser og efteruddannelser i godstransport. 

Kurser

Kørekort lastbil
Lastbilchauffør under 21 år