slide-biodiversitet-i-anlaegsgartnerfaget

Biodiversitet i anlægsgartnerfaget

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus.

Tilmeld dig KURSUSAGENTEN et andet sted på siden og modtag en email når der oprettes nye hold.

Vil du hellere tale med et rigtigt menneske?
Det forstår vi godt 😊
Hvis du indtaster dit telefonnummer, så ringer vi dig op og hjælper dig videre.
Når du arbejder inden for det grønne område, kan du være med til at skabe og understøtte biodiversitet hver dag, så det gavner miljøet på sigt. 
 

Lær om biodiversitet på AMU SYD

Her kan du gå i dybden med i spændende emner og brugbare metoder, som du kan bruge i dit arbejde og på den måde gøre en forskel for biodiversiteten.
 
Kurset er for dig, der allerede arbejder inden for anlægsgartnerfaget, har et ønske om at komme til det i fremtiden eller bare har lyst til at gøre en forskel.

biodiversitet-amusyd

Hvad er biodiversitet?

Biodiversitet er mangfoldigheden af planter, dyr og mikroorganismer i forskellige økosystemer, hvor balance og sundhed spiller en afgørende rolle for miljøet. Derfor er det vigtigt bl.a. at kende til sammenhængen mellem dit daglige arbejde med planter og påvirkningen af miljøet, så du kan være med til at understøtte økosystemerne.

Det er noget af det, du lærer på kurset ”Biodiversitet i anlægsgartnerfaget”.
 

Hvad lærer jeg mere på kurset?

Udover brugbar viden om økosystemer og sammenhænge, lærer du også at genkende og forstå de forskellige planter, så du kan arbejde med at fremme nogle arters overlevelse og håndtere eventuelle invasive arter, der er en trussel mod biodiversiteten. 

Sammen udforsker vi nye arbejdsgange og giver dig konkrete eksempler på, hvordan du kan designe haver og landskaber, der ikke ’bare’ er smukke, men også understøtter de lokale økosystemer. Vi taler også om, at villahaver, kirkegårde og velholdte områder godt kan gå hånd i hånd med biodiversitet. Det er ikke nødvendigvis enten eller, men både og. 

Biodiversitet i praksis

I undervisningen er der både teori og praktiske øvelser. Teorien spiller en stor rolle for det videre praktiske arbejde med biodiversitet. Vi debatterer emnerne og forholder os kritisk til ’plejer-metoden’, for måske kan små ændringer gøre en stor forskel.

Vi bruger skolens store område med forskelligartet natur til den praktiske del af undervisningen og til den teoretiske forståelse.
 

Forståelse for biodiversitet gør dig eftertragtet

Med din nye viden om økosystemer og metoder til at understøtte arbejdet, kan du efter kurset rådgive dine kunder og kolleger, så de også kan tage aktiv del i at fremme biodiversiteten i grønne anlæg.
 
Står du overfor at skulle søge nyt arbejde, er viden og forståelse for biodiversitet eftertragtede færdigheder inden for det grønne område.
 

Hvor længe varer kurset?

Kurset varer to dage og foregår på AMU SYDs afdeling ved Ribe.
Info om fag
49682 - Biodiversitet i anlægsgartnerfaget

Målgruppe: Faglærte og ufaglærte anlægsgartnere der har eller søger beskæftigelse inden for anlægsgartnerbranchen.

Beskrivelse: Deltagerne kan fremme eller hæmme biodiversitet i forskellige anlægstyper og naturtyper med kendskab til, hvilke elementer, der fremmer eller hæmmer biodiversitet. Deltagerne er bekendt med de heraf afledte muligheder og evt. problematikker.

Fagnummer: 49682 Biodiversitet i anlægsgartnerfaget Varighed: 2 dage Pris for ikke højtuddannet ansat: DKK 416,00 Pris for ledig eller højtuddannet ansat: DKK 1.559,10