Du har allerede kompetencerne

Du har allerede kompetencerne

Vi hjælper dig med at finde dem.

Kompetencevurdering

Du har allerede kompetencerne - vi finder dem!

Vi hjælper dig med at få papir på det, du kan, så du kan bruge dem til at finde et nyt job.

 

Hvad er en kompetencevurdering?

Med en kompetencevurdering får du vurderet og anerkendt dine kompetencer i forhold til den uddannelse eller det kursusforløb, du skal i gang med.

En kompetencevurdering betyder, at du

 • får papir på faglige færdigheder, du har fra dit arbejdsliv.
 • får papir på det, du kan uden at have deltaget i undervisningen, hvis du lever op til AMU-uddannelsens målsætning.
 • kan få merit samt en personlig uddannelsesplan, som du kan bruge i en fremtidige uddannelse.

Efter vi har lavet en kompetencevurdering, er det let at sammensætte en uddannelsesplan inden for én af vores brancher, som passer præcis til dit faglige niveau og ønsker. På den måde kan du også få en oversigt over, hvor lang din uddannelse vil være. Et kursus eller en uddannelse som er interessant og motiverende for dig. Eller at du kan afkorte din uddannelse med en kompetencevurdering i rygsækken.

 

Hvad er fordelene ved kompetencevurdering?

Brug tiden på en kompetencevurdering og stå stærkere - især på arbejdsmarkedet.

Du kan nemlig

 • vise papir på det, du kan overfor din nuværende eller fremtidige arbejdsgivere
 • undgå dobbelt uddannelse og motiveres til yderligere uddannelse
 • afkorte din fremtidige uddannelse.

 

Kompetencer er ikke kun uddannelse!

Kompetencer handler ikke kun om din uddannelse eller om du har én.
Kompetencer udvikles hver gang, du laver forskellige ting og opgaver i løbet af en dag. Og du har mange flere, end du aner. Vores job hos AMU SYD er at være med til at finde dem!

Du kan få og udvikle forskellige kompetencer via:

 • Frivilligt arbejde
 • Kasseansvarlig
 • En del af den lokale forening
 • Vikar eller afløser
 • Højskoleophold

Så selvom du kan tvivle på, om du har kompetencer eller du ikke ved, hvilke du har, så er der en masse af dem. Vi hos AMU SYD hjælper dig blot med at finde dem.

Er kompetencevurdering noget for dig

Du har måske været ufaglært i mange år inden for et bestemt fagområde eller har en kort uddannelse inden for et andet fagområde end det, du arbejder med i dag. Her kan en kompetencevurdering være noget for dig. Vi kan vurdere dine kompetencer inden for vores brancheområder samt vores erhvervsuddannelser.

En kompetencevurdering hjælper dig med at få papir på de kompetencer, du har udviklet gennem tiden samt muligheden for at afkorte en uddannelse. Den kan styrke dig i at få arbejde med de områder, du kender og har passion for.

Uddannelse og skole er ikke et krav for at få taget en kompetencevurdering. Som ufaglært inden for et bestemt fagområde udvikler du hele tiden kompetencer. Disse kan og bør anerkendes enten i dit nuværende eller kommende job.

Du bliver mere eftertragtet på arbejdsmarkedet, når du har papir på det, du kan. Det kan en kompetencevurdering hjælpe dig med. Den kan også afkorte en eventuelt uddannelse, og du er hurtigt videre.
Du oplever hele tiden problemstillinger i løbet af din dag, som enten direkte eller indirekte styrker dine kompetencer løbende. Det ses derfor ikke som en svaghed, at du ikke har en masse stående på dit cv.
Det er aldrig for sent at få papir på det du kan. Heller ikke uddannelse. Hos AMU SYD ser vi det bestemt ikke som en hindring, at du har lidt år på bagen. I en alder af 63 år gennemførte én af vores kursister et 6 ugers kursusforløb og fik efterfølgende job.

Kompetencevurdering - trin for trin

Her hos AMU SYD laver vi en kompetencevurdering således:

IKV-flow-amusyd

Hvordan vurderes du?

Vores faglærere hos AMU SYD finder dine faglige kvalifikationer og kompetencer i forhold til de mål, som er relevante for dig.

Vurderingen laves ved hjælp af spørgeskema og personlig samtale og eventuelle praktiske øvelser i værkstedet. Det er efter princippet: “Vis og fortæl mig, hvad du kan”.

Vurderingen tager tid - men det er tid, vi hos AMU SYD rigtig gerne vil bruge på dig, så DU står stærkest muligt på arbejdsmarkedet.

Kompetencevurdering - IKV eller RKV


Kompetencevurdering: IKV eller RKV?

Når vi snakker om kompetencevurdering, er der to forskellige.

En individuel kompetencevurdering (IKV) vurder din faglighed inden for et eller flere brancheområder. Efter vurderingen udsteder vi beviser og certifikater afhængig af dine kompetencer.

En realkompetencevurdering (RKV) vurder din faglighed, men også din praktiske viden. En RKV kan hjælpe dig, hvis du gerne vil starte på en uddannelse. Den har til formål at afkorte dit uddannelsesforløb, hvis du allerede har kompetencer inden for fagområdet.

 

Økonomi

Deltagelsen er gratis for dig, som er ansat i en virksomhed, og din arbejdsgiver kan søge VEU-godtgørelse for tabt arbejdstid. Er du ledig, skal du i samarbejde med dit jobcenter aftale, at der skal lave en kompetencevurdering

 

Hvad er VEU-godtgørelse?

En VEU-godtgørelse (Voksen Efteruddannelse) kan støtte dig økonomisk, hvis du er lønmodtager eller en selvstændig erhvervsdrivende.

Der er visse kriterier, der skal opfyldes, før du kan blive godkendt til en VEU-godtgørelse:

 • Du må ikke have en højere uddannelse end en erhvervsuddannelse eller lignende. Medmindre du ikke har brugt din højere uddannelse de sidste 5 år.
 • Du skal være ansat hos en arbejdsgiver som er underlagt dansk lovgivning - eller være en selvstændig erhvervsdrivende som også er underlagt dansk lovgivning.
 
Læs mere om VEU-godtgørelse her

 

Hvad gør du nu? - Vi hjælper gerne

Vi har tiden og lysten til at hjælpe dig.
Ønsker du en kompetencevurdering, så ring til Carina Kjær Lillelund på tlf. 76 37 37 44, så finder vi sammen ud af, hvilket forløb du skal igennem.

Efter aftale med dig, sender vi et kompetenceskema, som du skal udfylde og returnere til os.

Har du andre spørgsmål i forbindelse med kompetencevurdering, er du velkommen til at kontakte os.