Dan får ny jobstart med Pippi-filosofi

28. oktober 2020
211020_Dan_Valdemar_Hansen

Der står 63 år på dåbsattesten, men alligevel lever Dan Valdemar Hansen fra Aabenraa efter Pippi Langstrømpes filosofi: ’Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt’.
Derfor tog han imod et kursusforløb med åbne arme, da han blev ledig. Et forløb, som var sat op mellem hans tidligere arbejdsplads plus Jobcenter Kolding og AMU SYD.

 

Teknisk isolering som nyt fag

Dan Valdemar Hansen gennemførte seks ugers pladeudfoldning og tre dages køleisolering på AMU SYD inden for faget teknisk isolering. Det blev hans direkte vej til et job inden for netop den tekniske isoleringsbranche, som mangler flere dygtige medarbejdere.

”Jeg havde absolut ingen erfaring inden for området før kurset. Men det får jeg nu i mit nye job. Mine undervisere på AMU SYD skabte tilmed kontakten mellem mig og den virksomhed, som jeg netop er blevet ansat i. Det var en stor hjælp. Jeg glæder sig til at prøve kræfter med jobbet – et nyt og spændende område for mig,” siger Dan, som høstede højeste karakter på skolebænken. Han planlægger at være på arbejdsmarkedet en rum tid endnu.

 

Frisk på nye udfordringer

Dan Valdemar Hansen er frisk på nye udfordringer: ”Jeg har prøvet mange ting i mit arbejdsliv, og jeg er ikke bange for at prøve noget nyt. Jeg griber mulighederne, når de opstår, og jeg går altid 110% ind for tingene. Jeg tænker, at mit nye fag passer rigtigt godt til mig. Jeg kan godt lide at bruge hænderne.”

 

Du skal selv gøre en indsats

Om at lære nye færdigheder, siger Dan: ”Kurset i pladeudfoldning var virkelig spændende. Eksempelvis blev jeg udfordret i geometri. Man skal selvfølgelig selv hænge i og gøre en indsats. Derudover var der stor hjælp at få fra underviserne, der både mestrede sidemandsoplæring og individuel undervisning.”