slide_gaffeltruck

Gaffeltruck- og lagerkurser

Gaffeltruck kursus og lagerkurser


Vil du tage gaffeltruck-certifikat i Kolding?


Lær at betjene forskellige typer gaffeltrucks og gaffelstablere på AMU SYD

Mangler du et truckcertifikat i dit nuværende arbejde, eller vil du forny dine kompetencer og lære at betjene forskellige typer gaffeltrucks, så tilbyder vi gaffeltruck kurser i Kolding. Det kan også være, du ønsker at skifte branche og derfor mangler et truckcertifikat.

Vi har også truckkurser til dig, som allerede arbejder som truckfører og har erfaring med truckkørsel, men ønsker en opdatering af regler og viden fx om ny teknologi.  

Med et truckcertifikat i hånden åbner du for en bred vifte af spændende og gode jobmuligheder, og du bliver en eftertragtet arbejdskraft for virksomheder, som primært beskæftiger sig med truckkørsel i transport og produktionsbranchen.


Lagerkurser

Med en lageruddannelse bliver du mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Vil du arbejde på et lager, eller vil du blive endnu dygtigere i dit nuværende job? Så er det en rigtig god idé at starte på et af AMU SYDS populære lager forløb. Du kan med fordel kombinere din lageruddannelse med et gaffeltruck-certifikatkursus b 7 dage, så du også kan skrive truckfører på cv'et og på den måde åbne for endnu flere jobmuligheder. 
Truckcertifikat
Se kurser
Gaffeltruck på engelsk - Forklift
Se kurser
Gaffeltruck på tysk - Gabelstapler
Se kurser
Gaffeltruck på polsk - Wózek widłowy
Se kurser
Lager- og logistikkurser
Se kurser

FAQ - Gaffeltruck

Ja. Du skal være fyldt 18 år og kunne fremvise enten et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest for at tage kurset og uddanne dig til truckfører.

Se her hvornår vi kører det næste kursus →

Du kan kun deltage på en direkte prøve til gaffeltruck, hvis du ikke bestod den afsluttende prøve på dit gaffeltruck kursus.

 
Når du har været på gaffeltruck certifikatkursus b, har bestået prøven og fået dit gaffeltruck-certifikat, skal du ikke re-certificere, da der ikke er fornyelseskrav på dette område.
Et gaffeltruck-certifikat er en god investering i din fremtid, og en vigtig del af et sikkert arbejdsmiljø, da der kan være risici forbundet med at køre gaffeltrucks uden den rette viden. Når du har taget gaffeltruck certifikat, kan du føre og betjene gaffeltrucks med sikkerhed for øje, så arbejdsulykker undgås.
Det tager 7 dage at tage truckcertifikat.

Undervisningen er en blanding af teori og kørsel i vores udendørs øvelsesområder og indendørs i truckhallen.

 
Undervisningen er en god blanding af teori og kørsel i vores udendørs øvelsesområder og indendørs i truckhallen.
Når du uddanner dig til truckfører, lærer du at betjene forskellige typer gaffeltrucks og gaffelstablere, foretage korrekt stuvning, hvordan du løfter varierede godstyper samt udfører blokstabling.

Du lærer at aflæse forskellige typer belastningsdiagrammer herunder vurdere byrdens vægt og tyngdepunktets placering samt vide om byrden ligger stabilt, før der løftes.

Vores dygtige undervisere hjælper dig gennem praktiske øvelser, så du på en sikker og forsvarlig måde kan løfte forskellige typer gods i forskellige højder med forskellig opbygning og udstyr.

Vi arbejder ud fra arbejdstilsynets bekendtgørelse, så du lærer at udføre det daglige arbejde og efter gennemført uddannelse, kan føre og betjene gaffeltrucks og gaffelstablere efter alle kunstens regler - også i snævre rum.

På gaffeltruck kursus får du også kendskab til elementær brandbekæmpelse og de gældende sikkerhedsbestemmelser på området. Du får viden om, hvordan du foretage daglig vedligeholdelse af gaffeltrucks og gaffelstablere.

Efter kurset har du det nødvendige kendskab til, hvordan man fører en gaffeltruck, sikrer eget arbejdsmiljø og overholder færdselslovens krav, sikkerhedsanordninger samt arbejde aktivt med gaffeltrucks og selvkørende gaffelstablere i hverdagen. 
Er du ledig med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, har du mulighed for at få bevilliget dit truckcertifikat af dit jobcenter.

Truckcertifikatet udstyrer dig med attraktive kompetencer, så du kan udvide din jobsøgning.

Du skal henvende dig ved dit jobcenter, hvis du ønsker at tage truckcertifikat. De vil vurdere, om et gaffeltruck-certifikatkursus b er en mulighed for dig. De kan også hjælpe dig med, hvordan du tilmelder dig kurset. 
 
Har du spørgsmål til tilmelding, holdstart eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 76 37 37 37
Det er en god ide at tage et truckcertifikat, hvis du gerne vil arbejde på et lager. På de fleste lagre er det nemlig et krav, at du taget gaffeltruck certifikat kursus b, så du kender de gældende sikkerhedsbestemmelser og kan føre og betjene gaffeltrucks, kender forskellige reoltyper og i det hele taget kan arbejde på en forsvarlig måde med forskellige trucktyper. 

Med et gaffeltruck-certifikatet udvider du derfor dine kompetencer, kan betjene forskellige typer gaffeltrucks og varetage flere arbejdsopgaver på lageret.

Se her, hvornår næste kursus starter →
 
Du skal være fyldt 18 for at tage et truckcertifikat, og så skal du have et gyldigt kørekort til almindelig bil eller kunne fremvise en tilfredsstillende lægeattest.
  
 Du behøver altså ikke have kørselserfaring for at kunne tage truckcertifikat.
Ja, på AMU SYD kan du tage truckcertifikatet i weekenden. Kurset strækker sig i så fald over 2 weekender.

Du finder alle vores weekendkurser her →
 
Sproget er ingen hindring for at tage truckcertifikat på AMU SYD, derfor underviser vi på både dansk, engelsk, tysk og polsk.
 
Se de forskellige muligheder her →

Vi hjælper også gerne med at formidle kontakt til en tolk, hvis der er behov for undervisning på et sprog, vi ikke underviser i. 

Nej, der skal ikke billede på truckcertifikatet.

 

Som udgangspunkt skal du altid have et gaffeltruck-certifikat for at køre med gaffeltruck.
 
Der findes dog enkelte undtagelser og situationer, hvor du ikke behøver have et gaffeltruckcertifikat.

Du kan læse reglerne her →