Kørekort til bus

Kørekort til bus

Kurser

Buskørekort gav mig fast arbejde
Olena Kasianova, kursist
Fordi jeg var lidt udfordret af sproget til at begynde med, hjalp mine lærere mig til at forstå undervisningen, så jeg fik det hele lært og kunne bestå prøverne. - Nu har jeg fast arbejde som buschauffør.

Uddannelsen var godt planlagt med en blanding af teori og køretimer, så tiden fløj afsted. Jeg synes, at AMU SYD giver gode muligheder for mennesker, som vil uddanne sig og skifte job.

Kørekort bus


Tag kørekort til bus og bliv uddannet buschauffør

Med et buskørekort i hånden er du køreklar til en fremtid med gode jobmuligheder. 
Som buschauffør er din vigtigste opgave at sikre dine passagerer en sikker og behagelig rejse. Uanset om turen er kort eller lang. 
Du får en alsidig hverdag på landevejen med en bred kontaktflade, der vokser i takt med de passagerer, du møder hver dag.


Få flere jobmuligheder med et buskørekort

Der er stor mangel på buschauffører i hele Danmark, og på AMU SYD er vi jævnligt i kontakt med virksomheder, der mangler buschauffører. Derfor er det heller ikke være svært at finde arbejde, når du har bestået din uddannelse til buschauffør.

Dit buskørekort giver dig mulighed for at køre forskellige typer bus. Det kan fx være bybus, rutebus, turistbus, flextrafik eller sygetransport, og der er mangel på chauffører inden for alle bustyper.

Bliv Buschauffør

Når du tager uddannelsen til buschauffør på AMU SYD, gennemgår du et kombineret kursus, hvor du bruger 10 dage på at tage kørekortet og efterfølgende tager den lovpligtige chaufføruddannelse.
Chaufføruddannelsen kan tage enten 20 eller 40 dage og skal gennemføres, før du kan bruge dit kørekort erhvervsmæssigt.
Chaufføruddannelsens varighed fastsættes af lov efter din alder. Er du under 23 vil din chaufføruddannelse vare 8 uger, og er du over 23 vil den vare 4 uger.
Bemærk, at der er begrænsninger for, hvordan du må bruge dit buskørekort, når du er under 23 år. Det kan du læse mere om i vores FAQ i bunden af siden.
 
I undervisningen af kørekortet vil du få teoretisk og praktisk undervisning i at føre en bus.
Du vil i den teoretiske undervisning blive undervist i færdsel, teknik, adfærd og lovbestemmelser, som alt sammen afsluttes med en teoretisk og praktisk prøve.

Dine køretimer foregår både på landevejen, motorvejen og i byen og på køreteknisk anlæg, hvor du får du lov at teste bussen på glatbane.

Du lærer med andre ord at køre bussen efter alle kunstens regler og med hovedvægt på sikkerheden.

Vi råder over forskellige busser, så du kan godt forberede dig på at tilbringe mange timer på landevejen sammen med en af vores erfarne kørelærere, når du tager dit buskørekort på AMU SYD.

Vores dygtige undervisere vil i undervisningen til chaufføruddannelse sørge for, at du får grundig, teoretisk og praktisk viden om førstehjælp og håndtering af nødsituationer, ligesom du lærer at tackle forskellige kundebehov og yde en god service til dine passagerer. Du opnår også viden om arbejdstid og køre- og hviletid samt ergonomi.

Chaufføruddannelsen har skal fornyes hvert 5. år, dette kan ske på et af vores efteruddannelseskurser→
korekort-bus-amusyd-buschauffoer-kolding-40531

FAQ - Buschauffør

Hvis du drømmer om at køre bus, og vil arbejde som buschauffør, skal du starte med at tage et kørekort til bus. 
Udover kørekortet, skal du have et EU-kvalifikationsbevis. EU-beviset er lovpligtigt for alle, der skal udføre erhvervsmæssig kørsel med bus. 
Du kan læse mere om EU-beviset her →
Et buskørekort koster fra kr. 3.840,00. og er en god investering i fremtid med gode jobmuligheder.

Prisen afhænger af din uddannelse og om du er i arbejde eller ej: 
 • For ikke højtuddannede ansatte er prisen kr. 3.840,00
 • For ledige eller højtuddannede er prisen kr. 34.142,50
Bemærk, at der kan være ekstra udgifter ifm. fx prøvegebyr og lægeerklæring.
 • Hvis du er ledig, kan der være mulighed for at tage buskørekort som 6 ugers jobrettet uddannelse, da uddannelsen til buschauffør findes på den regionale positivliste. 
 • Har du ikke ret til 6 uger jobrettet uddannelse, skal din A-kasse og dit jobcenter bevillige dig uddannelsen til buschauffør.
Henvend dig hos dit jobcenter for at finde ud af, hvad der gælder for dig. 
 • Du kan tage buskørekort fra du er fyldt 21 år.
 • Vælger du at tage buskørekortet mens du er mellem 21 og 23 år, kræves det, at du tager ekstra kvalifikationsuddannelser.
 • Hvis du tager kørekort til bus og er mellem 21 år og 23 år, må du, hvis du har gennemført den grundlæggende kvalifikationsuddannelse på 8 uger, udføre al indenlandsk buskørsel.
 • Tager du kørekort til bus og er mellem 21 år og 23 år og har gennemført den intensive grundlæggende kvalifikationsuddannelse på 4 uger, må du køre rutekørsel på en strækning, der ikke overstiger 50 km.
 • Hvis du vil udføre international buskørsel, skal du være fyldt 23 år og have minimum to års erfaring som fører af bus eller lastbil.
Du skal have et buskørekort, hvis du skal køre med mere end 9 passagerer. 
Det kan være stor forskel på lønnen for buschauffører alt efter type af buskørsel og individuelle aftaler, men en buschauffør tjener i gennemsnit ca. 28.000 kr. om måneden.
Det tager fra 30 – 50 dage at tage et buskørekort.
 
Er du over 23 år tager det kun 30 dage at blive buschauffør.

Hvis du er mellem 21-23 år, afhænger det af, hvilken kvalifikationsuddannelse du tager. 
 
Kontakt os på tlf. 76 37 37 37 for at høre mere om, hvad der gælder for dig. 
Hvis du ønsker at tage et buskørekort, skal du opfylde disse krav: 
 
 • Være fyldt 21 år
 • Have almindeligt kørekort til bil (kategori B)
 • Have en godkendt lægeattest til bus
 • Beherske det danske sprog på niveau ”Prøve i Dansk 2”
Hvis du tidligere har været straffet, vil borgerservice behandle sagen individuelt.

Når din sag er behandlet, får du besked direkte fra borgerservice, om din ansøgning til buskørekort kan godkendes.
Ønsker du at køre flextrafik og/eller sygetransport, kræver det, at du supplerer dit buskørekort med et BAB kursus
 
BAB -kurset udbydes her på AMU SYD og tager 5 dage. Når du har gennemført kurset, har du også tillært dig kompetencer til at køre med handicappede, syge og ældre.