Plejeteknik

Plejeteknik

Beskæring 1

25-11-2024
Beskæring 1
Snepsgårdevej 20 6760 Ribe
5 dage Daghold
27-01-2025
Beskæring 1
Snepsgårdevej 20 6760 Ribe
5 dage Daghold
10-03-2025
Beskæring 1
Snepsgårdevej 20 6760 Ribe
5 dage Daghold

Grundlæggende beskæring på AMU SYD

 
Kurset er for dig, der arbejder faglært eller ufaglært i anlægsgartnerbranchen og for dig, der har et ønske om at søge arbejde inden for det grønne område.
49432-beskaering-trin-1-amusyd-i-ribe

Lær beskæringsmetoder, der gavner vækstbetingelserne

Kurset ’Beskæring 1’ varer fem dage og afholdes på AMU SYD ved Ribe.
På kurset får du bl.a. en introduktion til vigtigheden af beskæring, hvornår det skal gøres, og hvilke planter der skal beskæres.
Du lærer også at identificere planterne og får indblik i deres anatomi og fysiologi, så du efter kurset kan beskære træer, buske og frugttræer med grundlæggende, plejende beskæringsteknikker, der gavner vækstbetingelserne.
I løbet af kurset ’Beskæring 1’ på AMU SYD, lærer du om brugen af forskellige beskæringsværktøjer og får kendskab til beskæringsmetoder, som fx bruges til at forme, udtynde og beskære træer med døde og syge grene.
 

Undgå arbejdsskader med sikker beskæring

På kurset er der er fokus på sikkerheden og de sikkerhedsprocedurer, som bør overholdes under beskæring, så arbejdsskader kan undgås.
 

Teori og praktiske beskæringsøvelser

Undervisningen er en blanding af teori og praksis, hvor vi benytter os af området omkring skolen til at udføre beskæringsopgaver og afprøve de forskellige teknikker ’hands-on’. Her ser vi også nærmere på, hvilken forskel den rette beskæring gør for forskellige træer og buske. 

Når du har taget kurset ’Beskæring 1’, kan du med fordel tage det udvidede kursus ’Beskæring 2’ på AMU SYD. Her kommer du til at gå endnu mere i dyden med metoderne og bliver bedre til at beskære i praksis.
Info om fag
49432 - Beskæring 1

Målgruppe: Faglærte og ufaglærte anlægsgartnere der har eller søger beskæftigelse i anlægsgartnerbranchen.

Beskrivelse: Deltageren kan ud fra planternes anatomi og fysiologi fortage en grundlæggende pleje- og udtyndende plejebeskæring på træer, buske og frugttræer.

Fagnummer: 49432 Beskæring 1 Varighed: 5 dage Pris for ikke højtuddannet ansat: DKK 1.040,00 Pris for ledig eller højtuddannet ansat: DKK 3.522,75