Når underviser og kursusindhold supplerer hinanden

7. februar 2022
Dorthe-haahr-pedersen-amusyd-faglaerer-det-gronne-web


”Hvad er det bedste ved kurset?”
”Dorthe” bliver der hurtigt svaret hos kursisterne på de to kurser ’Betjening og vedligeholdelse af mindre gartnermaskiner’ og ’Vedligeholdelse af ”grønne” maskiner’.
Svaret bliver efterfulgt af ordenen: ’Hun er en super lærer og meget engageret i os’.
Imens kaster Dorthe et værnemiddel over skulderne for at vise kursisterne, hvordan det skal sidde rigtigt for at skåne deres krop mest muligt. Kursisterne deltager aktivt og med højt humør i undervisningen.
”Jeg har undervist i 8 år hos AMU SYD Ribe og nyder at arbejde sammen med kursisterne”, fortæller Dorthe.
 
Et kursus med praktisk læring
Kursisterne ser også en fordel i, at de på kurset får maskinerne i hånden og ser fejlene på dem og selv prøver at reparere dem. Dorthe opfordrer dem også til at medbringe deres egne maskiner, så de kan lære lige præcist det, der passer til det udstyr, de bruger i dagligdagen - på jobbet og i hjemmet.
Det er dog ikke kun fejlfinding på maskinerne, kursisterne lærer. De får også viden om, hvilke værnemidler der skal benyttes til de forskellige maskiner, og hvor vigtigt det er at sikre værnemidlerne passer præcist til den enkelte kursist, det daglige eftersyn, den periodiske vedligeholdelse og de får indblik i det lovpligtige eftersyn af maskinerne.
 
Sparer tid i hverdagen
Kursisterne er glade for at lære, hvordan de fortager mindre reparationer på maskinerne.
”Det gør, at vi ikke skal bruge så meget tid på at køre maskinerne på værksted, men selv kan fikse dem ude hos kunden”, fortæller en af dem. En anden siger, at nu kan han blandt andet selv skifte snoren på motorsaven, hvis den knækker.

Læs mere om alle AMU SYDs grønne kurser her →