Klar til at køre varebil efter 1. juli?

20. maj 2019

Fra den 1. juli 2019 vil varebiler på over 2.000 kg til og med 3.500 kg tilladt totalvægt, som fragter gods med en samlet vægt på over 11 kg pr. stykgods, være omfattet af godskørselsloven. Det indebærer nye krav til både varebilsvognmænd og varebilschauffører.

 

Hvilke krav, der gælder for dig, afhænger af, om du kører ’firmakørsel’ eller ’godskørsel for fremmed regning’ i varebil.

Har du eller dine medarbejdere fokus på at have den rigtige uddannelse?

På AMU SYD tilbyder vi de helt rigtige uddannelsesforløb til chauffører, der kører varebil. Vent ikke til lige før 1. juli på at få en opdateret uddannelse. Så er der risiko for, at der er kø, så du må vente.

Læs mere i vores brochure "Uddannelser for varebilschauffører" >> 

 
Her er et par af de vigtige ændringer

  • Nye chauffører, der skal køre varebiler (op til 3.500 kg. ex. last) skal efter de nye regler have et kursus på 3 dage. Er man allerede chauffør og kan dokumentere erfaring med chaufførkørsel, så kan man tage et kursus på 2 dage.
  • Der er lavet en oversigt over, hvornår man i givet fald senest skal have taget uddannelsen (her bestemmer fødselsdatoen).


TILMELD DIG KURSUS HER >>


Har du styr på de nye regler og krav til uddannelse?

varebilskrav.dk finder du en beskrivelse af de nye krav, herunder hvad du skal have styr på inden den 1. juli 2019, hvis du ønsker at fortsætte med at fragte gods i varebil.

Du er også velkommen til at spørge os – det er vores speciale at levere de helt rigtige uddannelser til varebilschauffører.

Kontakt kursussekretær Eva Elmquist Nør | een@amusyd.dk | 76 37 37 42