Stort kørekort var vejen til fast job

17. november 2022
morten-ramsdahl-kursist-amusyd


Morten Ramsdahl havde et fast job i sigte. Han manglede bare lige en lille ting, før den nye hverdag kunne begynde.

Nødvendig opgradering

Det var blot en enkelt detalje, der skulle falde på plads, før Morten kunne tiltræde stillingen som fastansat skraldemand hos Meldgaard Miljø: Kørekortet skulle opgraderes til et kørekort C.
Morten blev gennem jobcentret tilmeldt kurset ”godstransport med lastbil” på AMU SYD, så han kunne komme videre i sit arbejdsliv.
Et stort kørekort er med til at åbne en helt ny verden af jobmuligheder inden for transportbranchen. Derfor er det er en god investering i fremtiden at kunne skrive stort kørekort på CV’et.  

Matematisk besvær sparket til hjørne

Kurset består af både praktisk og teoretisk undervisning. For at erhverve sig det store kørekort, kræver det bl.a. en bestået lastsikringseksamen.
Her er det vigtigt, at man har kendskab til lastrummets størrelse, tyngdepunktsplacering og akseltryk ved hjælp af beregninger, så man kan laste godset sikkert.
Morten har aldrig været nogen større fan af matematik. Derfor var det heller ikke udelukkende begejstring, der prægede humøret, da undervisningen bød på matematiske udregninger. Men med hårdt arbejde og grundig undervisning, fik eksamen alligevel et positivt udfald – endda med ros:
”Jeg har aldrig været særlig god til matematik, men vores faglærer Gitte har været god til at gennemgå tingene, så vi alle kunne følge med. Og det lykkedes jo meget godt”. fortæller Morten glad, efter at have bestået sin lastsikringseksamen.

Fremtid med muligheder

Morten er begyndt på sit nye, faste arbejde ved Meldgaard Miljø. På sigt ønsker han at tage andre certifikater, som kan åbne nye døre for ham i fremtiden fx inden for hænger og kran.
”Med et opgraderet kørekort, er jeg kvalificeret til mange forskellige jobs. Det giver tryghed at vide, at der er gode jobmuligheder for mig i fremtiden”.

Stort kørekort og nye bekendtskaber

Kurset har givet Morten meget mere end blot et stort kørekort. Der har nemlig også været plads til at møde nye mennesker, have det sjovt og opbygge et netværk i branchen.
”Alt i alt har det været et fedt kursusforløb, med en sjov og dygtig faglærer, som vil os det bedste. Jeg har fået gode kursuskammerater, så det sociale fejler heller intet” runder Morten af.


Find flere oplysninger om AMU SYDs transportkurser her →