Janni lærte at tage imod hjælp og fik job

8. august 2022
2022-Janni-laerte-at-tage-imod-hjaelp-og-fik-job

 
På kurset 360° arbejdsliv har Janni Juul Dyeremose bl.a. fået hjælp til at komme ud over rampen, lytte til sig selv og kunne tage imod den hjælp, der er lige foran hende.

Janni er oprindeligt uddannet pædagog og har altid været vant til at arbejde. Allerede tidligt i sit voksenliv blev hun ramt af en fødselsdepression og depression, der har givet hende de kognitive udfordringer, som hun fortsat arbejder med i dag.

”Jeg har efterhånden været igennem rigtig mange forløb, hvor jeg har arbejdet med selvudvikling. Her på 360° har underviserne også hjulpet mig med selvindsigt og med at finde tilbage til den retning, jeg rent arbejdsmæssigt gerne vil i.” fortæller Janni.

Hendes kognitive udfordringer har været en besværlig medspiller i løbet af kurset, men med god hjælp fra både Kolding Jobcenter, læge og undervisere, har hun fundet formlen og arbejder benhårdt på at komme i arbejde.


Nye teknikker og øjne på situationen

Janni har fået meget med sig fra kurset og fremhæver bl.a. nytænkning af ansøgninger i form af visitkort, som ikke er et almindeligt visitkort, men en miniansøgning og CV, der kort fortæller om kompetencer og kontaktoplysninger.

På kurset, 360° – klar til job, bliver der ikke kun arbejdet med ansøgninger, men i høj grad også med at erkende egen livssituation og acceptere, at ikke alle drømme er realistiske mål i øjeblikket, men måske kan blive det på sigt.


Kærlige spark

En af Jannis største udfordringer har været at bede om hjælp og derefter tage imod hjælpen, der kommer. Det spottede underviser på AMU SYD, Nathalia Jochumsen, ret hurtigt;

”Jeg spurgte Janni, hvordan jeg helt konkret kunne hjælpe hende ud over rampen. Hun ville gerne have fysisk hjælp til jobsøgningen. Simpelthen, at jeg kørte med hende ud med visitkort og ventede udenfor butikkerne, mens hun talte med butikschefen. Så det gjorde jeg” fortæller Nathalia, der er en af 3 undervisere på 360-forløbet.

Med Nathalia bag rattet, fik Janni afleveret visitkort i 20 butikker. Det gjorde en kæmpe forskel for Janni, at der var tid og overskud til så konkret og håndgribelig hjælp på kurset.

”Det var lige det kærlige spark, jeg havde brug for. Nathalia var ikke med inde i butikkerne, men jeg vidste, at hun var lige i nærheden, hvis jeg fik brug for hjælp” fortæller Janni.

Der var positiv respons på Jannis besøg og visitkort hele rundt.

”Nathalia gav mig rammer og mulighed for at brilliere og skabe succeser for mig selv. Jeg havde brug for at blive fastholdt i, at jeg skulle afsted. Og jeg kunne jo sagtens.” Smiler Janni


Individuel støtte

For underviserne på forløbet er det væsentligt at støtte kursisterne i at nå deres individuelle mål. Vejledningen er lige så forskellig som kursisterne og kan være mere eller mindre synlig alt efter behov.

”I Jannis tilfælde var der brug for, at jeg var med. Ikke fordi jeg skulle sige eller gøre noget. Men bare være til rådighed, hvis der blev behov for det.” fortæller Nathalia.


Job-succes

Arbejdet med visitkortene har da også været det hele værd. Janni har fået en fast deltidsstilling på 20 timer
i en af de butikker, hun besøgte.

”Jeg starter på ca. 20 timer om ugen, og så kan jeg få ekstra timer ved behov, højtider og den slags. Det er
vildt fedt!” siger Janni med et stort smil på læben.

Kurset har bestemt ikke kun ført et job med sig for Janni. Hun er ikke i tvivl om, at den personlige udvikling
og forandring giver pote videre i livet på den lange bane:

”Jeg har lært at se anderledes og mere positivt på min egen situation. Nu er jeg nok mere realistisk
omkring, hvad jeg kan lige nu. Det har givet mig mere ro til at tage tingene som de kommer og arbejde
videre med mig selv.” afslutter Janni


Læs mere om kurset "360° til et nyt arbejdsliv" her →