Efter kursus starter Casper i job

8. februar 2022
efter-5-uger-kursus-starter-casper-i-job-amusyd

 
”Det er den største succesoplevelse, siden jeg kom ind på pædagoguddannelsen for næsten 3 år siden” fortæller Casper Andersen.
 

360° til et nyt arbejdsliv

Casper deltager i disse dage på kurset ’360° til et nyt arbejdsliv’ her på AMU SYD. Efter kurset har deltagerne fået udarbejdet en personlig plan og med tro på sine egne evner og kompetencer målrettet job og/eller uddannelse. Kursisten bliver vejledet om mulighederne i forhold til for eksempel praktik, opkvalificering og/eller uddannelse (voksenlærling, uddannelsesløft, etc.)

 
Jeg tænker mere positivt

”Min rådgiver hos Jobcenter Kolding anbefalede kurset og mente, at jeg ville få ny indblik i mine muligheder for job. Jeg tænkte, at det er ikke mig, jeg gider ikke tilbage og sidde på en skolebænk. Men det må jeg sige, jeg fik vendt synet på mig selv allerede efter de første par uger, fortæller Casper og supplerer:
”Kursusforløbet har været en stor forandring i mit liv. Jeg tænker anerledes – tænker mere positivt i det negative. Fx ok ja, det var en dårlig oplevelse, men det er stadig en god dag. Konkret smiler jeg mere og har mere udtryk i ansigtet. Jeg tænker mere over, hvordan jeg udtrykker mig – både via mit ansigt og sprogligt.

 
Overvejede ikke lagerarbejde

Kurset tager normalt 8 uger, men allerede her efter 5 uge er Casper klar til sit nye job.
”Jeg var så heldig at få vikarjob hos Lemvig Møller. En af mine undervisere anbefalede, at jeg kontaktede et vikarbureau, og her så jeg jobbet. Det har kun taget 1 ½ uge, fra jeg søgte jobbet, til jeg nu starter.  
Jeg skal arbejde på et lager fx tage ordre ind og finde varerne. Jeg har aldrig overvejet lagerarbejde før. Nu glæder jeg mig til at opleve arbejdspladsen – det er en ny og spændende hverdag.”

 
Kom videre i dit arbejdsliv

Har du spørgsmål til uddannelse eller brug for vejledning, kan du se mere om vores Vejledningscenter her →
Du er også velkommen til at kontakte vores kollega Uddannelsesleder Susanne Helle Hansen på shh@amusyd.dk