Arbejdsskade behøver ikke være slutningen på arbejdslivet

9. marts 2022
Jan-Bondebjerg-AMUSYD-WEB

 
På kurset ’360° til et nyt arbejdsliv’ deltager Jan Bondebjerg. Jan har været sygemeldt for en slem arbejdsskade og skal derfor skifte det hårde fysiske arbejde ud med et mildere arbejde. Jan har altid arbejdet og har mange års erfaring inden for lagerarbejde. Et karriereskift er det, der skal til, så Jan kan vende tilbage på arbejdsmarkedet.
Det var Jans sagsbehandler fra Jobcenter Kolding, der mente, kurset ville være noget for Jan. Få dage senere mødte Jan ind her på AMU SYD i Kolding og har ikke fortrudt det. ”Jeg er vild med den positivitet, der er fra underviserne” fortæller han.


Positivitet og lettere arbejde, gik den perfekte hverdag

Jan nyder undervisningen og syntes det er fedt med den positive stemning, der har spredt sig på kurset. ”Jeg har flere gange haft ondt i kroppen om morgen, når jeg vågner, men jeg vil ikke gå glip af undervisningen, så jeg møder ind alligevel” Undervisningen har hjulpet ham med at finde et mere positivt syn på sin hverdag. Jan er blevet glad for værktøjet SMART mål. Han kan bruge værktøjet til at sætte realistiske og målbare mål for både hans kommende uddannelse og fremadrettet.
Jan fortæller også gladelig ”Jeg elsker at have med dyr at gøre”, han er nemlig også frivillig hos en af landets større dyrerednings organisationer, når arbejdsskaden tillader det.


360° - hjælp hele vejen rundt

Kurset kan også en masse andre ting. Jan har fx fået lavet en RKV (Real Kompetence Vurdering) for at sikre, han kender alle sine kompetencer til sin kommende uddannelse. Jan fortæller: ”Ved at tage kurset er der bare nogle processer, der går hurtigere”. Jan anbefaler stærkt kurset til folk, der gerne vil ud af deres arbejdsløshed, om det er hjælp til jobsøgning eller start på uddannelse. Jan skal selv starte på uddannelsen til lager- og logistikoperatør, samt terminaldisponent til foråret og glæder sig til at komme i gang.
På kurset får du også indsigt og forståelse i andre mennesker, på den måde kan du bedre kommunikere med andre. Teambuildings-øvelser som styrker samarbejdet og kreativiteten, men også så du lærer at se det større billede af arbejdsprocessen.


Har du brug for hjælp til at komme videre?

Har du spørgsmål til uddannelse eller brug for vejledning, kan de se mere om vores vejledningscenter her →