Uddannelser til teknisk isolering samles hos os

2. marts 2021
Teknisk_isolering_AMU_SYD_Kolding_1

Succes med grøn omstilling kræver bl.a., at mange sparer på energien, og der er dygtige fagfolk til at lave de grønne løsninger. Derfor er uddannelse og kurser inden for teknisk isolering i stor vækst. Vi har gennem årene opbygget stærke kompetencer på feltet, og gør nu klar til at stå for uddannelser inden for teknisk isolering i hele landet.

 

PRESSEMEDDELELSE:

 

AMU SYD gør klar til at stå i spidsen for hele landets uddannelser i teknisk isolering

Faget som teknisk isolatør handler om at isolere for både kulde og varme, lyd samt vibrationer. Vi ved alle, at vi skal spare på energien, og derfor er viden om og færdigheder i forbindelse med teknisk isolering i fx bygninger eller på skibe stærkt efterspurgt. Målet er grøn omstilling i Danmark og store dele af verden.

Lige nu er 55 elever i gang med en uddannelse som Teknisk Isolatør alene hos AMU SYD, og tallet er stigende. Efter en samling af de tekniske isolatøruddannelser i Kolding, forventes antallet af elever at vokse med 50 pct.

Oveni kommer en lang række korte AMU-kurser i teknisk isolering, som henvender sig til dem, der gerne vil ind og arbejde ufaglært i branchen eller har brug for et springbræt til at få en faglært uddannelse. Kurserne er ofte første skridt til at få ledige i gang med et nyt fag.

 

Specialisering og højt niveau

”Hos AMU SYD er vi klar til at stå for uddannelsesaktiviteterne inden for teknisk isolering på landsplan. Selv om vi oplever en stor vækst inden for faget, så er uddannelsen som teknisk isolatør stadig en mindre kendt erhvervsuddannelse, som kræver en høj grad af specialisering for at kunne levere uddannelse på højt niveau. Det samme gælder AMU-kurserne. Vi har kompetencerne og erfaringen, der skal til for at leve op til krav og efterspørgsel, der hele tiden vokser,” fortæller direktør ved AMU SYD, Heino Svenningsen.

Han ser frem til, at uddannelserne bliver samlet hos AMU SYD og fremhæver vigtigheden af at have et stærkt fagligt miljø med dygtige faglærer, der har en tæt dialog med virksomhederne i branchen.

Formelt skal Børne- og Undervisningsministeriet nu give grønt lys for, at uddannelsesaktiviteterne fra den 1. august 2021 samles hos AMU SYD.

 

Branchen hilser samling af uddannelser velkommen

Erhvervslivet leder med lys og lygte efter medarbejdere til teknisk isolering i en tid, hvor der er fokus på at spare på energien. Derfor er der gode jobs og attraktive vilkår at få for de mænd eller kvinder, der tager en uddannelse inden for branchen. Det kan fx være rørføringen i en hel virksomhed eller bebyggelse, der skal isoleres eller kedlerne på et skib.

John Hvass fra Byggeriets Uddannelser bakker fuldt ud op om, at uddannelserne nu samles: ”Det vil styrke elevernes læringsmiljø, at uddannelserne samles ét sted i Danmark. AMU SYD har dygtige og dedikerede undervisere, der samtidig har et godt samarbejde med virksomhederne.”

AMU SYD har både et indhold af høj kvalitet og virkelig gode rammer for at blive landets centrum for tekniske isolatøruddannelser. Uddannelsesinstitutionen har fået nye store lokaler og nyt udstyr til uddannelserne.
”Vi glæder os til at tage imod elever og kursister fra hele landet – i et tæt og godt samarbejde med branchen,” siger Heino Svenningsen.

 


Fakta

 

Flere veje til job

Via en række af AMU-kurser inden for teknisk isolering kan AMU SYD bane vejen for, at mange - som aldrig havde tænkt dette fag som en jobmulighed – kommer i gode og blivende job. En del vælger også at gå i voksenlære på erhvervsuddannelsen som teknisk isolatør. Det er en uddannelse, der tager ca. 4 år og veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed i branchen.

 

Opgaver

Som teknisk isolatør arbejder man med projekter inden for fx:

  • Isolering af ventilationskanaler,
  • Isolering af køle/varmetanke,
  • Isolering af skibe,
  • Isolering af bygninger – herunder brand og lysisolering,
  • Isolering på off-shore installationer.

Arbejdsopgaverne kan være i Danmark eller med mulighed for udstationering i udlandet.

 

   


Flere oplysninger kan fås ved henvendelse til

Heino Svenningsen
Direktør ved AMU SYD
Tlf.: 76 37 37 37
Mail: hsv@amusyd.dk

eller

Ole Møller
Salgs- og marketingchef ved AMU SYD
Tlf.: 25 24 07 30
Mail: olm@amusyd.dk