kirkegaard

Kirkegårdens traditioner, etik og arbejdsmiljø

Hold

03-02-2025
Kirkegårdens traditioner, etik og arbejdsmiljø
Snepsgårdevej 20 6760 Ribe
3 dage Daghold
kirkegaard-etik
Kombiner dine færdigheder som faglært eller ufaglært anlægsgartner med forståelse for de kulturelle, etiske og økonomiske aspekter, du møder i dit daglige arbejde på kirkegården. 
 

Få viden om adfærd, traditioner og etik på kirkegården

Opnå en dybdegående forståelse og få indsigt i traditioner og ceremonier på kirkegården, så du kan navigere med respekt og forståelse i dit arbejde. 
 
Du lærer om adfærd, traditioner og etik forbundet med kirkegårde, herunder både kulturelle og religiøse tilgange til begravelsesceremonier, men også de mere almindelige praksisser, der hører sig til en dagligdag på kirkegården.
 
Vi taler om etiske dilemmaer, og hvordan de håndteres, og du lærer at opbygge tillid gennem respektfuld og etisk praksis, så du kan være med til at sikre den gode kundeoplevelse i en svær tid.
 

Arbejdsmiljø på kirkegården

Du bliver fortrolig med sikkerheds-og arbejdsmiljøkrav, der ikke kun sikrer din egen sikkerhed, men også dine kollegers. Du lærer om nødvendige sikkerhedsforanstaltninger i arbejdet ved gravsteder, fx korrekt afstivning, som skal sikre stabilitet under forskellige forhold, men også nedlæggelse af gravsteder og korrekt håndtering af ligdele. 
 
Under kurset besøger vi et krematorium, hvor vi får indblik i arbejdsgange og processer ifm. med kremering, og det vigtige samarbejde med kirkegården efterfølgende. 
 

Rådgivning og vejledning i en sårbar tid

Du bliver rustet til at give kompetent og respektfuld rådgivning til kirkegårdens brugere, både når det gælder beplantning og anlæg på gravstedet, men også ift. information om omkostninger, gebyrer og andre økonomiske overvejelser vedrørende gravsteder.
 
Med mange års erfaring som kirkegårdsleder anvender din underviser sin egen praktiske baggrund og erfaring i undervisningen.
 
Kurset varer 3 dage og afholdes på AMU SYD ved Ribe.
Info om fag
40762 - Kirkegårdens traditioner, etik og arbejdsmiljø

Målgruppe: Faglærte og ufaglærte anlægsgartnere der har eller søger beskæftigelse i anlægsgartnerbranchen.

Beskrivelse: Deltageren kan bistå med information om adfærd, traditioner og etik på kirkegården.

Deltagerne kan overholde krav til arbejdsmiljø, såsom afstivning ved gravsteder, nedlæggelse af gravsteder, håndtering af ligdele mv.

Deltagere kan give kirkegårdens brugere rådgivning om det enkelte gravsted, herunder økonomi.

Fagnummer: 40762 Kirkegårdens traditioner, etik og arbejdsmiljø Varighed: 3 dage Pris for ikke højtuddannet ansat: DKK 624,00 Pris for ledig eller højtuddannet ansat: DKK 2.213,65