Vi fremtidssikrer svejserne gennem uddannelse

7. marts 2022
2022-AlfaLaval-Svejsning-amusyd

 
Let og bekvemt – og tilpasset virksomhedens behov. Sådan oplever Alfa Laval i Kolding det, når virksomhedens svejsere skal på kursus hos AMU SYD.
 
Alfa Laval i Kolding har travlt med at lave pumper og ventiler til fødevarebranchen – fx et bryggeri eller et mejeri – og medicinalindustrien. Faktisk så travlt, at 100 nye medarbejdere er kommet til inden for det seneste år. I dag har Alfa Laval ca. 750 medarbejdere i Kolding – ca. 80 af dem er svejsere.
 
Vi har brug for fleksibiliteten
”Vi har hele tiden brug for erhvervelse af nye svejsecertifikater eller re-certificering. Og her bruger vi AMU SYD, som gennemfører svejsekurser som åbent værksted. Det betyder, at der i samme værksted undervises på forskellige svejsekurser, på flere niveauer, på samme tid. Det giver maksimal fleksibilitet for os,” siger Kim Berendtsen, der er Tecnical Welding Manager hos Alfa Laval i Kolding.
 
Og Alfa Laval har brug for fleksibilitet, da dagen i dag sagtes kan se anderledes ud end den i går eller den i morgen. På grund af Covid har der været en lang periode med forsinkelser på leverancer af forskellige slags rustfrit stål eller el-komponenter. Det giver mange omstillinger. Opstart på en ny produktion giver også afbræk i opgaverne.
 
Kompetencerne skal passe til opgaverne
”Det er vigtigt, at vores svejsere hele tiden har de rette kompetencer og certifikater i forhold til de opgaver, vi skal løse. Der er også perioder, hvor der er omstilling i produktionen og dermed ’luft’ til at sende nogle af svejserne på kursus. Det benytter vi os af for at fremtidssikre medarbejdernes kompetencer. Derfor betyder det meget for os, at AMU SYD har indbygget stor fleksibilitet i deres kurser,” fortæller Kim Berendtsen.
 
Han oplever, at faglærerne på AMU SYD er tilgængelige og udviser stor fleksibilitet for ’at få enderne til at nå sammen’, så svejserne kan komme på kursus, når det passer ind i produktionen hos Alfa Laval.
 
Tilmelding er nem og fagligheden høj
”Jeg kan tilmelde medarbejdere til svejsekurser i løbet af få minutter, og så kommer der besked tilbage i den enkeltes e-Boks om kursusstart. Fagligheden på kurserne er høj, og alt det praktiske er tilrettelagt, så det er utroligt let for os som virksomhed,” siger Kim Berendtsen.
 
Certifikaterne er digitale
Svejsepas.dk holder styr på den enkelte svejsers og virksomhedernes certifikater i digital form. Det betyder, at der kommer en påmindelse i god tid, før en svejser skal på kursus for at få fornyet et certifikat. Det letter planlægningen for den enkelte og virksomheden.

Læs mere om svejsekurserne på AMU SYD her →