Ny struktur på grundforløbet for teknisk isolering

10. maj 2023
WEB-Nyhed_-_Teknisk_isolering

 
Der er mangel på lærlinge inden for teknisk isolering. Nu åbner AMU SYD for en ny struktur på grundforløbet, som en del af løsningen.

Isoleringsvirksomheder over hele landet mangler kvalificeret arbejdskraft og er stort set klar til at uddanne alle de lærlinge, der vil branchen. Desværre er der alt for få lærlinge, som vælger at uddanne sig til teknisk isolatør.

”Når vi spørger virksomhederne, hvad der er årsagen til, at de ikke kan skaffe lærlinge, så peger en stor del af dem på, at længden af grundforløbet spiller en afgørende rolle.” fortæller Johnny Jørgensen, som underviser i teknisk isolering på AMU SYD, og fortsætter:

”Mange af vores lærlingene er voksne og et grundforløbet på 20 uger på en gang kan det være en udfordring for familielivet. Det bliver måske endda stopklods for at tage uddannelsen. Det vil vi gerne til livs.”

 

Ny struktur giver nye muligheder


Som den eneste fagskole i Danmark inden for teknisk Isolering ligger der hos AMU SYD en vigtig opgave i at tilpasse uddannelsen, så den imødekommer de krav, som lærlinge og virksomheder stiller. Derfor åbnes der nu for en ny struktur, så grundforløbet kan deles op:

”Det er nu muligt at dele grundforløbet op i to, så det i stedet for at vare 20 uger i et stræk, bliver til to gange 10 uger med praktik i virksomheden imellem forløbene. Vi håber selvfølgelig på, at vi med et mere fleksibelt grundforløb kan være med til at trække flere lærlinge til og medvirke til at forsyne branchen med mere faglært arbejdskraft.” fortæller Johnny.

 

Uddannelsesaftalen er afgørende


Muligheden for at dele grundforløb i to tilkommer dog kun de lærlinge, der har en underskrevet uddannelsesaftale på plads, før de begynder på grundforløbet. Det er der flere grunde til:

”For det første, så skal der jo være en virksomhed at komme ’hjem’ til i perioden imellem grundforløbene. For det andet, så får man SU under grundforløbet, hvis man ikke har en læreplads, og det forudsætter, at forløbet tages i et stræk.” forklarer Johnny og tilføjer, at der som regel er så stor rift om lærlingene, at det hører til sjældenhederne, hvis uddannelsesaftalen ikke er på plads før grundforløbet påbegyndes.

Den nye struktur er køreklar til grundforløbets opstart allerede i uge 32.


Læs mere om uddannelsen til teknisk isolatør her →