Ny elev er vejen til nye muligheder

26. november 2020
Jan, Søren og Tommy fra BD Plast

Jan, Søren og Tommy fra BD Plast

 

BD Plast i Ansager stod i samme situation, som mange virksomheder i plastindustrien: de manglede en plastmager i en tid, hvor der er rift om de dygtige medarbejdere, der også forstår virksomhedens produkter og kultur.

 

Vi har et ansvar i at uddanne fremtidens medarbejdere

”Vi besluttede, at vi ville uddanne en plastmagerelev, fordi vi har et ansvar for at være med til at uddanne fremtidens medarbejdere, og fordi vi gerne vil være med til at forme en ny medarbejder til vores virksomhed. Det er vigtigt både at forstå produktet og procedurer, men også at passe ind i vores kultur,” fortæller produktionsleder Jan Erik Nielsen fra BD Plast.

Han fremhæver, at fordelen ved en elev bl.a. er, at der kommer et menneske ude fra, som ikke er præget af vaner og rutiner og derfor udfordrer måden at arbejde på.

Jan Erik Nielsen fortæller, at de internt gjorde sig mange tanker om virksomhedens ansvar. ”Hvis vi skulle have en elev, ja, så skulle det gøres ordentligt, og vi skulle tage opgaven på os for at sikre et rigtigt godt uddannelsesforløb og dermed et godt resultat. Det kræver en indsats fra mange, og det har vi nikket til rundt om bordet.”

 

Vokser med opgaven

Søren Madsen blev den nye plastmagerelev hos BD Plast, og det har hverken virksomheden eller Søren Madsen fortrudt. Kollegerne skal sørge for at fylde faglig viden på Søren Madsen. Det sker i step, så Søren vokser med opgaverne og også kan påtage sig mere og mere ansvar. Der er plads til at lære og lave fejl. Det vigtige er, at alle i virksomheden er bevidste om, hvilken betydning fejl har for kunderne og deres ordrer.

 

Fik elev via AMU SYDs netværk

AMU SYD spillede en vigtig rolle, da BD Plast skulle finde den nye plastmagerelev. Den uddannelsesansvarlige hos BD Plast, Tommy Mandrup, har selv en uddannelse fra AMU SYD og kontaktede uddannelses- og praktikpladskonsulent Kasper Greendahl. Hurtigt vendte han tilbage og foreslog at tegne uddannelsesaftale med Søren Madsen.

”Vi sætter stor pris på det gode netværk, som skolen har i plastindustrien. Det hjælper os med at finde kandidater, opkvalificeringskurser eller andet, når vi har brug for det,” siger Tommy Mandrup, som også understreger, at en elev som Søren Madsen ikke ’bare’ er dygtig i jobbet som plastmagerelev, men også åbner for nye netværk til fremtidens medarbejdere.

 

Er du nysgerrig efter at læse mere om plastmageruddannelsen, så klik her