Ny direktør for AMU SYD

24. april 2023
Asbjorn-Nielsen-Tvaerformat

Hjertet banker for dem, der ikke har fulgt den lige uddannelsesvej

      
AMU SYD i Kolding, som udbyder en bred vifte af kurser inden for efter- og videreuddannelse, får ny direktør. Det er Asbjørn Nielsen, som kommer med stor viden og erfaring fra uddannelsessektoren.

Asbjørn Nielsen, 53 år, tiltræder stillingen som direktør for AMU SYD den 1. maj. Han afløser Heino Svenningsen, som fik nyt job som direktør for Kolding Havn i efteråret. I den mellemliggende periode har AMU SYDs CFO, Carsten Nørgaard, været konstitueret i jobbet.

AMU SYD, som har hovedsæde i Kolding, er en af de vigtigste uddannelsesinstitutioner i Syddanmark med speciale inden for efter- og videreuddannelse af både ufaglærte og faglært medarbejdere – i job eller ledige.

Asbjørn Nielsen kommer med dyb og bred undervisning- og ledelseserfaring fra et bredt udsnit af uddannelsessektoren og foreningslivet. Han har bl.a. været direktør for VUC Syd, forstander på efterskoler samt projektleder for Efterskoleholdet ved DGI Landsstævne 2022.
 

Det handler om at lære hele livet

Oprindelig er han uddannet snedker, herefter folkeskolelærer, og så har han suppleret med formelle ledelseskompetencer, fx en master i ledelse af uddannelsesinstitutioner fra Aarhus Universitet.

”Jobbet som direktør for AMU SYD er et ønskejob. Det matcher min egen tilgang til at få ny viden gennem hele livet. Min karriere har været alt andet end traditionel, og jeg har et hjerte, der banker for dem, der ikke har fulgt den lige uddannelsesvej. Her tilbyder AMU SYD en bred vifte af uddannelses- og opkvalificeringsmuligheder, som passer lige ind i tiden,” forklarer Asbjørn Nielsen.
 

Store muligheder for vækst

Han peger bl.a. på, at medarbejdere med overenskomst har mulighed for at tage to ugers selvvalgt uddannelse om året. Og at virksomhederne og samfundet har et stort behov for opkvalificerede eller faglærte medarbejdere til bl.a. at håndtere den grønne omstilling. 

”AMU SYD har alle muligheder for vækst, fordi uddannelsesinstitutionen bidrager til at opkvalificere virksomhedernes medarbejdere og de ledige. Det kan være med ny viden inden for fx isolering eller ved at sørge for, at ufaglærte får muligheden for at blive faglærte. Det er vigtigere end nogensinde før, fordi der både er pres på flere dygtige hænder og hoveder i vores samfund,” siger Asbjørn Nielsen.

Bestyrelsesformand ved AMU SYD, Peter Thuesen Andersen, siger om ansættelsen: ”Asbjørn Nielsen har med sin baggrund og personlighed den helt rigtige profil – både med hensyn til faglighed og ledelsesmæssig tilgang, som passer naturligt til AMU SYD.”

Asbjørn Nielsen ledelsesfilosofi er enkel: Han tror basalt set på, at de bedste resultater opnås gennem samarbejde med andre. Han er holdspilleren, som ønsker at stå i spidsen for en værdibaseret og samarbejdende organisation, der bygger på involvering og tydelighed. 
 

Privat

Privat er Asbjørn Nielsen gift og har tre voksne børn. Han planlægger sammen med hustruen at flytte fra sommerhuset ved Vestkysten til en bolig i Kolding-området. Når han holder fri, bruger han gerne tid på foreningsarbejde og nyder naturen, gåture og golf samt samvær med familien og gode venner.