Nu kan Isabella transportere heste lovligt og sikkert

31. august 2022
isabella

 
På kurset ”dyretransport HESTE”, har Isabella fået opdateret sit kompetencebevis, så hun kan transportere heste sikkert og lovligt.
 
En helgardering
Isabella Høegh er 28 år og er ansat i en springstald, hvor hun arbejder som groom/rytter. Hun tog beslutningen om at tage et kompetencegivende kursus i transport af heste, så hun kunne få styr på reglerne og køre sikkert og lovligt med heste, både privat og i arbejdsregi. Det var vigtigt for hende, både for hendes egen skyld, men bestemt også for hestenes. 
Når man transporterer over 65 km, for en økonomisk virksomhed, er det lovkrav, at man har kompetencebevis for beskyttelse af dyret under kørslen. At kende kørselsadfærden for dyret er essentielt for sikker transport. Bøden lyder på 7000 kr., hvis man bliver taget uden kompetencebevis.   
”Jeg synes lige så godt, at man kan få taget kurset. Man risikerer at få en bøde, hvis man bliver snuppet uden kompetencebevis, og du er helgarderet og undgår bøder, når du har taget kurset.” siger Isabella.
 
Styr på både samvittighed og sikkerhed
Kurset har givet Isabella mere frihed og flere kompetencer til det daglige arbejde med hestene, der nu transporteres sikkert og lovligt. Det giver ro i maven og god samvittighed fortæller Isabella, og fortsætter: 
”Nu ved jeg, at jeg er opdateret om reglerne og har styr på sikkerheden, når jeg kører med hestetransport. Både for min skyld, men også for hesten, som skal transporteres”
 
Fordomme om undervisning blev gjort til skamme
Før kurset tænkte Isabella, at undervisningen måske ville være både lang og kedelig, men den fordom blev gjort til skamme, da hun sad på skolebænken. 
”Inden jeg tilmeldte mig, havde jeg en forventning om, at undervisningen var kedelig og tør at komme igennem. Dette var ikke tilfældet. Vores lærer var dybt engageret og jeg synes, undervisningen var brugbar og spændende” fortæller Isabella.
 
En klar anbefaling
Isabella vil helt klart anbefale alle, der har med hestetransport at gøre, at tage dette kursus. Det er nemt at komme igennem og så er man på den sikre side, når man transporterer heste for en økonomisk virksomhed.
 ”Skolen er rigtig fin og pæn, og underviserne er meget engageret. Undervisningen giver dig brugbar information og det er spændende at lære” afslutter Isabella.Læs mere om kurset i transport af heste her →