Mød vores deltagere på Skills 2024

10. april 2024
skills_2024

 

Petcharat er 28 år

I lære hos Persolit Entreprenørfirma A/S
 
Hvorfor valgte du at gå i lære som teknisk isolatør?
Jeg blev introduceret til faget af en i min familie, og jeg opdagede hurtigt, at isolering jo ikke bare er isolering. Der er mange flere ting i det, fx beregninger og fremstilling af beklædning, så dagene aldrig er ens. Det er jeg ret vild med.
 
Hvad er det fedeste ved dit fag? 
Det fedeste er helt klart, at der er så mange forskellige arbejdsopgaver. Det passer mig så godt.

Hvad glæder du dig mest til ved Skills 2024?
Jeg glæder mig til hele oplevelsen, stemningen og at møde en masse nye mennesker. For mig handler det ikke om at vinde, men om at inspirere andre til at tage uddannelsen.
 

Adam er 18 år

I lære hos Norisol A/S
 
Hvorfor valgte du at gå i lære som teknisk isolatør?
Da jeg gik ud af 9. klasse, anede jeg ikke, hvad jeg ville. Så blev jeg anbefalet at uddanne mig til teknisk isolatør af en bekendt. Det synes jeg det lød spændende, så jeg tog på besøg i et værksted. Her gik de og lavede bøjninger, og jeg ret blev fascineret af, hvad de kunne få ud af en helt flad plade. Det ville jeg gerne lære.

Hvad er det fedeste ved dit fag? 
Det er, at det er stor frihed under ansvar. Jeg lærer noget nyt hver eneste dag, og så er det fedt, at det er et fag, hvor vi kan gøre en forskel for klimaet i fremtiden.
 
Hvad glæder du dig mest til ved Skills 2024?
Først og fremmest vil jeg nyde det og hygge mig. Men jeg glæder mig også til at presse mig selv og se, hvordan jeg arbejder i under tidspres i sådan en konkurrence. Det bliver spændende.
 

Niklas er 27 år

I lære hos Haunstrup Isolering ApS
 
Hvorfor valgte du at gå i lære som teknisk isolatør?
Jeg troede egentligt, at jeg skulle være tømrer, men der er overflod af lærlinge. Gennem en bekendt fik jeg i stedet arbejde som ufaglært isolatør, og det var lige mig. Det der med at få tingene til at passe sammen, det er lidt ligesom Tetris, det kan jeg virkelig godt lide. Da jeg kunne få lov til at gå i lære som teknisk isolatør, sprang jeg til med det samme.
 
Hvad er det fedeste ved dit fag? 
Vores fag dør aldrig – tværtimod. Vi arbejder for at mindske energitab, og det bliver der ikke mindre behov for i fremtiden, så der er stor jobsikkerhed. Og så igen: Det med at få tingene til at passe sammen og lave et pænt stykke arbejde og have forskellige opgaver fra dag til dag.
 
Hvad glæder du dig mest til ved Skills 2024?
Jeg var også med sidste år, så jeg ved, at det er en kæmpe oplevelse, og den glæder jeg mig helt vildt til igen. Hele atmosfæren, menneskerne og relationerne. Det er bare fedt.
 

Læs mere om uddannelsen til teknisk isolatør her →