Kadras store ønske om job er gået i opfyldelse

11. januar 2022
kadra-klar-til-job-amusyd-web


 
”I dag arbejder jeg som vikar inden for rengøring, og jeg elsker at gøre rent”, fortæller Kadra med et smil.
 
Men sådan har det ikke altid været. Kadra er ordblind og har ikke tidligere haft et job. ”I Somalia var jeg ”husmoder”, og i Danmark har jeg haft svært ved at få job, da jeg ikke forstod sproget. Derfor kom jeg på kursusforløbet ’Klar til Job’.

Kursusforløb handler ikke kun om undervisning
På kurset har Kadra haft stor støtte af underviser Katrine Jørgensen, der siger: ”Kadra startede med ikke at kunne svare og læse beskederne om vikarjob. Her har jeg blandt andet hjulpet hende ved at få fortalt de steder, som tilkalder hende, hvordan de skal gøre, for at hun kan forstå og svare dem. Nu kan hun selv læse beskeden fra arbejdsgiveren, og hun tør også at ringe tilbage og sige, at hun godt kan arbejde”.
 
I dag arbejder Kadra uden at få ondt i ryggen
”Før fik jeg ondt i ryggen af at gøre rent, og jeg syntes, det var træls arbejde. Under mit kursusforløb har jeg både lært sprog og at gøre ordentligt rent. Jeg kan fx dosere sæbe rigtigt, og nu bruger jeg hele kroppen uden at få ondt i ryggen, når jeg arbejder. Jeg er meget glad for mit arbejde som vikar.
 
Sprogskole for ordblinde
Hun har fået mod på mere og vil gerne blive endnu bedre til at læse, skrive og tale dansk. ”Hver torsdag går jeg i sprogskole for ordblinde, fortæller Kadra, som til daglig bor i Kolding med sine to børn på 9 og 11 år.
 
Et samarbejde med Jobcenter Kolding
Kadras succeshistorie er sket via samarbejde mellem Jobcenter Kolding, vores kolleger her på AMU SYD og ikke mindst Kadra selv.

Vil du også have hjælp til at komme på rette kurs?
Book en vejledningssamtale her →