Jeg har nok lagt ekstra pres på mig selv

22. september 2021
lotte-teknisk-isolatoer-amusyd-faglaert

 
Mandsdomineret kan man vist roligt kalde teknisk isolatørbranchen. Der er et stort flertal af mænd, som vælger denne uddannelse, hvor mange kvinder kigger andre uddannelsesveje.
Men ikke Lotte Petersen. Lotte er nemlig lige blevet færdig som teknisk isolatør på AMU SYD Kolding.
”Jeg gik arbejdsløs, og via mit jobcenter kom jeg i arbejde hos Persolit. Her var jeg i jobprøvning. Jeg havde egentlig ikke hørt om teknisk isolering før, men blev tilbudt en læreplads efter mit 6 ugers intro kursus her på AMU SYD,” fortæller hun.
 
Ekstra pres på mig selv
Selvom Lotte har det godt med at være i en branche, hvor mænd udgør flertallet, har hun alligevel lagt unødvendigt pres på sig selv.
”Jeg har nok lagt ekstra pres på mig selv som kvinde. Folk skal ikke tro, at jeg har fået en bestemt karakter eller andet, fordi jeg er en kvinde. Jeg ville bevise, at jeg kan lige så meget som mændene,” fortæller Lotte, som dog hurtigt tilføjer, at det sociale har været en af de vigtigste ting, som hun har fået med fra uddannelsen.
”Jeg har fået en masse nye venner. Det sociale på holdet har været rigtig godt.”
 
Vigtigheden i teknisk isolatører
”Jeg har også fået mere indblik i byggebranchen og forstået vigtigheden i isolerings arbejde.” fortæller Lotte videre. Som teknisk isolatør så bidrager du til bygningernes energieffektivitet, at mindske CO2-aftrykket og gøre byggerierne mere bæredygtige. Hvis der ikke var teknisk isolatører, som isolerede rør og ventilationskanaler korrekt, ville bygninger være plaget af fx energitab og brandfare.

Starter på job på mandag
Med sin uddannelse i hus, er der også styr på karrieren.
”Jeg skal møde på Persolit, som jeg lige har skrevet kontrakt med!” fortæller Lotte glad. ”Den fedeste opgave, de kunne sætte mig til på mandag, ville være at gøre det byggeprojekt færdigt, som jeg startede som lærling. Det kunne være virkelig sjovt at afslutte det.”  siger Lotte med et smil.

Vil du vide mere?
Besøg vores værksted for teknisk isolering i løbet af uge 43, hvor vi holder åbent hus. Der kommer informationer på vores Facebook side til oktober.

Ønsker du at vide mere om teknisk isolering og erhvervsuddannelsen, så kan du allerede nu kontakte vores uddannelses- og praktikkonsulent Kasper Greendahl 25 24 07 34

Teknisk isolering →