Ida fandt sin rette hylde

22. juni 2022
ida-sahl-kjeldsen-skadeservice


Man skal hverken være bange for at tage fat eller blive slået omkuld af omskiftelige arbejdsdage, hvis man vil arbejde i skadeservice. Det er lige netop derfor, at Ida Sahl Kjeldsen holder så meget af faget.

Perfekt vikarjob
Det hele startede som et vikarjob hos SSG i Esbjerg og egentligt var det ikke givet, at Ida skulle blive fast inventar i SSG skadeservice, nordens førende udbyder af skade, ejendoms- og specialservice, men faget skulle vise sig at passe ganske godt til hendes temperament.

”Jeg er helt vild med at dagene aldrig er ens. Der sker noget hele tiden, og det passer godt til mig. Jeg er nok ikke så god til at sidde stille.” griner Ida.

Forsøg med uddannelse
I 2021 var Ida en del af et forsøg, hvor SSG i samarbejde med jobcentre og fagskoler, heriblandt AMU SYD, uddannede rengøringsteknikere til Skadeservice. Samarbejdet gjorde det muligt at ansætte ledige på uddannelsesaftaler, så de fik specifikke og brugbare kompetencer, der kunne bruges inden for faget.
 
Selvom der er stor forskel på arbejdsopgaverne som rengøringstekniker og skadeservicetekniker, så er den basale viden langt hen ad vejen den samme. Derfor gav det god mening at uddanne rengøringsteknikere til at varetage en del af skadeserviceopgaverne.

Løsningen var atypisk, men den gav Ida mulighed for at lære faget at kende og dermed mod på at fortsætte i branchen efter endt uddannelse.

”Jeg elsker at lære nyt, og det gør jeg hver eneste dag på mit arbejde. Derfor er jeg også glad for at være her på skolen, for underviserne giver mig så meget ny viden, som jeg kan bruge i min hverdag.”

Fugten får kamp til stregen
Ida arbejder nu som fugtsanitør og dykker hver dag ned i både skimmelsvamp og mug, som følge af fx vandskader. Når hun er den første på skadestedet, skal der tages bestik af situationen og skadens omfang, så vigtige informationer kan meldes hurtigt tilbage til kontoret. Det kræver af og til en rask beslutning, og den er hun heldigvis ikke bleg for at tage.

”Jeg føler mig godt rustet til at tage de nødvendige beslutninger, når jeg kommer ud til skaderne. Og hvis jeg er i tvivl, så er mine gode kolleger aldrig længere end et telefonopkald væk. Vi er rigtig gode til at hjælpe hinanden” fortæller Ida.

Spændende opgaver og gode kolleger
Udover at rense skimmel væk og foretage grundig rengøring, laver hun de målinger, der ligger til grund for at affugtning kan igangsættes og fremtidig skimmelvækst undgås.

”Man skal nok ikke være sart i det her job, og det er jeg heller ikke. Det er måske heller ikke et typisk kvindejob, men det er virkelig et fedt job med masser af afveksling og spændende opgaver. For mig er det virkelig den helt rette hylde.” lyder det fra Ida.

Jobbet i Esbjerg, hvor Ida bor, er nu skiftet ud med SSGs afdeling i Vejle. Der er godt 100 km frem og tilbage hver dag, men det betyder ikke noget for Ida. Hun er vild med sit arbejde og sine gode kolleger, og kører gerne efter sit drømmejob.Læs mere om AMU SYDs kurser inden for skadeservice her →