God uddannelse er vigtigere end afstand

26. oktober 2021
Stephan---web


Høj faglighed er vigtigere end afstand. Det mener Stephan Holberg, som tog fra bopælen på Sjælland til Kolding for at tage sidste del af sin uddannelse som teknisk isolatør. Siden Stephan begyndte sin uddannelse som teknisk isolatør for snart fire år siden, er AMU SYD blevet det eneste sted i landet, der udbyder uddannelsen.
  
En god oplevelse at skifte uddannelsessted
”Afstanden er ikke vigtig. Det tæller meget mere for mig at få en uddannelse af høj kvalitet, end at skolen ligger ’lige rundt om hjørnet’. Det var en rigtig god oplevelse at tage til AMU SYD i Kolding. Underviserne er virkelig dygtige og kan deres fag, og de andre studerende var også ambitiøse,” siger Stephan Holberg.
Egentlig var han i gang med at tage en HF-eksamen, da skoletrætheden for alvor meldte sig. Det førte til, at han i stedet tog hul på uddannelsen som teknisk isolatør. Som teknisk isolatør får han viden om materialer, metoder og energioptimering. 
  
Branchen byder på muligheder
”Jeg er rigtig glad for, at jeg kom i gang med faget som teknisk isolatør. Der er gode jobmuligheder og masser af interessante opgaver i mange brancher fx inden for nybyggeri, vedligeholdelse og renovering,” fortæller Stephan, som også sætter pris på at være sammen med gode kolleger.
Han er netop blevet færdig med sin uddannelse og har fået fast job hos Norisol, hvor han også har været i praktik under sin uddannelse. Forude venter mange spændende opgaver.
 
Skole, praktik og løn
Uddannelsen veksler mellem skoleperioder og praktik i isoleringsvirksomheder. Elever, som har en lærerplads fra starten, får løn under hele forløbet.

Læs mere om erhvervsuddannelsen til Teknisk isolatør →