Faglærer har selv taget uddannelsen på AMU SYD

7. august 2020
Mette_underviser_amusyd

På mandag den 10. august starter et nyt hold plastmagerelever i Ribe.

Faglærer Mette Høilund er underviser på uddannelsen, som hun selv blev færdiguddannet på i 2010: ”Efter endt uddannelse fortsatte jeg nogle måneder som uddannet plastmager i virksomheden, hvor jeg var elev. Efterfølgende fik jeg job hos Grundfos”, siger Mette. ”Jeg startede her på AMU SYD som timelærer, inden jeg blev fastansat i 2015”.

 

Fra LEGO-klodser til vindmøllevinger

Om selve uddannelsen fortæller Mette: ”Uddannelsen giver dig mange muligheder. Inden for termoform lærer du at arbejde med termoformede emner fx tynde emner til opbevaring. Inden for ekstrudering laver du lange emner som rør, haveslanger og eksempelvis de plastplader, som i dag hænger foran mange ekspedienter i butikker.

Enkelte emner som Tubberware og legoklodser produceres inden for området sprøjtestøbning”. Hun uddyber: ”Som udlært plastmager kan du faktisk være med til at fremstille alt fra LEGO-klodser til vindmøllevinger”.

 

Fra ufaglært til faglært på nuværende arbejdsplads

”Uddannelsen hos os på AMU SYD tager som udgangspunkt 2,5 år. Mange udlærte fortsætter efter uddannelsen i kortere eller længere tid i samme virksomhed, som de blev udlært i – ligesom jeg. Andre søger videre og bruger deres viden i nye sammenhænge”, siger Mette.

Uddannelses- og praktikpladskonsulent her hos AMU SYD Kasper Greendahl supplerer: ”En stor del af vores plastmagerelever i Ribe er voksenelever, det vil sige over 25 år. De har oftest arbejdet som ufaglærte og har sammen med deres arbejdsgiver et fælles ønske om at udbygge erhvervserfaringerne med en faglært uddannelse. Det giver den nu faglært plastmager mulighed for at udvide sine arbejdsopgaver på nuværende arbejdsplads. Fordelen for virksomheden er, at deres medarbejder kan varetage et større spænd af opgaver”.

 

Vi glæder os til at sige velkommen på mandag

”Det er altid spændende at starte hold op og møde de nye elever”, fortæller Mette.

Kasper uddyber: ”Der starter på nuværende tidspunkt 13 plastmagerelever på mandag. Den sidste elev kom med på holdet så sent som i denne uge 🙂

 

Overvejer du at starte som plastmagerelev?
Kontakt Kasper på tlf. 25 24 07 34 eller mail: kag@amusyd.dk

 

Skal virksomheden have en elev?

Er du virksomhedsejer eller leder og overvejer at få en elev, hjælper Kasper gerne med at skabe kontakt til din kommende plastmagerelev. Enkelte elever på holdet har i skrivende stund ikke fundet en elevplads endnu.

 

Læs mere om uddannelsen her