Det er stort for Lukas

24. februar 2024
lukas_2_


Lukas har altid haft en drøm om at køre lastbil. Nu er det lykkes.
Et stærkt samarbejde mellem AMU SYD, FGU og virksomheden banede vejen. 

Lukas er 22 år og har armene oppe. Det store kørekort er netop i hus, og han kan næsten ikke vente til, at det om kort tid også er med hænger. Det er hans store drøm, der nu går i opfyldelse.
 
FGU har i tæt samarbejde med AMU SYD hjulpet Lukas med at få og finansiere det store kørekort som en del af en EGU-læreplads hos MHT Aps, en transportvirksomhed, hvor hans kammerat også arbejder. Her er skruet et forløb sammen, der gør Lukas klar til et job som lastbilchauffør.

Gennem Kompetence Kolding har FGU Kolding & Vejen et stærkt samarbejde med AMU SYD, hvor unge kan få opbygget kompetencer fx med stort kørekort, truckcertifikat, svejsecertifikater eller motorsavskurser, der kan være med til at bane vejen for job i fremtiden. 

Èn indgang til kompetenceudvikling  

Kompetence Kolding er et stærkt netværk af 15 lokale aktører inden for erhvervsudvikling og uddannelse i Kolding. Med en samlet, koordineret indsats udgør netværket én fælles indgang til bred vejledning ift. kompetenceudvikling, virksomheds- og erhvervsservice, der sætter fokus på de mange muligheder, der er for opkvalificering af medarbejdere i lokalområdet. Netop det netværk og det stærke, tværfaglige samarbejde mellem FGU, AMU SYD og virksomhederne, der råber på arbejdskraft, går her op i en højere enhed. 

Men den helt store vinder er Lukas, der nu får den store drøm til at gå i opfyldelse. 

Vi ønsker ham masser af held og lykke på vejen. 


Læs mere om Kompetence Kolding her →