Sprogbarriere skal ikke sætte en stopper for efteruddannelse

4. november 2021
nyhed-polsk-kranhold-amusyd

 
At du ikke snakker dansk, skal ikke have betydning for, om du kan komme på kursus.
Virksomheden Dencam har haft svært ved at finde et krankursus, hvor undervisningen foregår på polsk. Der er ikke et stort udvalg af kursusvirksomheder, som kan løfte den opgave.
”I samarbejde med vores underviser Jes Graasbøll og Dencam fik vi lavet en aftale, der betyder, at de 7 polske medarbejder alle har fået et krancertifikat i hus” fortæller vores uddannelseskonsulent Malene Markvardsen.
 
Tolk på kurset
Da alle kursisterne snakker polsk, er der en tolk til stede, som formidler sproget imellem faglærer og kursist. ”Det har virkelig fungeret godt med oversættelsen. Det har hjulpet, at der også er billeder og videoer, som man kan se, mens der bliver undervist.” fortæller Emilia, der er kursist på holdet.
  
Oversat materiale
Kursusmaterialet er blevet oversat til polsk, så kursisterne selv kan læse op på teorien. Samtidig har Jes Graasbøll lavet en YouTube kanal, som kursisterne kan bruge til at se videoer omkring teorien.
Det vil altså sige, at det kun er samtale imellem underviser og kursisten, som skal oversættes. Det andet materiale har de selv mulighed for at læse og lytte til.
 
Imødekommer firmaers behov
En del firmaer har medarbejdere, som taler et andet sprog end dansk. Hvis det er tilfældet hos dig, kan du kontakte os for at høre om mulighederne for et kursus målrettet jeres behov.

Ring til os på telefon 76 37 37 37