350 på sikkerhedskursus – det højner niveauet

16. september 2021
nyhed-sikkerhedskurser-amusyd

 
Alle 350 medarbejdere hos IFF i Grindsted og Haderslev (tidligere Dupont) har været på sikkerhedskursus hos AMU SYD. Sikkerhedskultur er ikke bare noget, lederne i den amerikanskejede virksomhed taler om – den er alle sammen om.

En god sikkerhedskultur forbedrer sikkerheden
”Vi har arbejdet med at skabe en god sikkerhedskultur gennem mange år, men i en travl hverdag, så bliver vi ledere tit en flaskehals. Derfor ønskede vi, at alle kom på kursus, og det har virkelig været godt. Fælles viden og fælles oplevelser højner den fælles forståelse for vigtigheden af sikkerhed,” siger Karsten Kjærgaard, som er EHS Manager hos IFF.  
De 350 medarbejdere hos IFF i Grindsted og Haderslev producerer hver dag ingredienser til fødevareindustrien. Det er en moderne produktionsvirksomhed, hvor medarbejderne primært arbejder med styring og overvågning af produktionen.
Virksomheden ønskede at forbedre sikkerheden ved bl.a. at blive bedre til at spotte risici og forbedre dialogen med henblik på, at alle tager ansvar for sikkerheden.
 
AMU SYD matchede vores behov
”Vi henvendte os til AMU SYD, og her oplevede vi stor imødekommenhed og en rigtig god dialog. Vi ønskede ikke et standardkursus, men at få sammensat et kursusforløb, som netop matchede vores virksomhed og de behov, vi har. Det lykkedes i høj grad sammen med AMU SYD,” fortæller Karsten Kjærgaard.
Kurset i sikkerhed bestod af tre dages kursus, inklusive en dag med workshop, hvor deltagerne selv arbejdede med hverdagens sikkerhedsmæssige udfordringer.
 
Fokus frem for mange skibe i søen
”Kurset ramte rigtigt godt. Og det er vigtigt. Ellers tager medarbejderne ikke ejerskab til at højne sikkerheden. Vi har fokus på, at det skal være enkelt, når vi arbejder med sikkerhed. I stedet for at sætte mange skibe i søen på én gang og arbejde med mange forbedringer, så er det vigtigt at fokusere på få ting og så blive god til at udføre dem – og så videre til næste udfordring,” fortæller Karsten Kjærgaard.
Han er ikke i tvivl om, at det vil højne sikkerheden, at alle var afsted på kursus.
 
Alle medarbejdere på samme kursus – fælles forståelse
”Det har givet os en fælles platform. Vi har alle hørt det samme og været sammen om opgaverne. Det giver en fælles forståelse af mange af de ting, som kan glippe i en travl hverdag,” fortæller Karsten.
Han nævner feedback i hverdagen som et af de punkter, der blev stillet skarpt på under kurset. Den gode feedback mellem kollegerne er nemlig med til at højne sikkerheden, mens den dårlige eller mangelfulde feedback gør det modsatte.
Når virksomheder som IFF har brug for at sende mange medarbejdere på kursus på én gang, eller medarbejderne kommer langvejs fra, så er AMU SYD også klar til at tilbyde ophold på Snepsgård ved Ribe, som ligger naturskønt og har alle moderne faciliteter.