Samarbejde skaber uddannet arbejdskraft

27. juli 2021
ssg

 
Som noget nyt uddanner virksomheden SSG nu rengøringsteknikere til skadesservicebranchen.
 
SSG er nordens førende udbyder af skade, ejendoms- og specialservice. De har fokus på at øge de faglige kompetencer i virksomheden og har derfor indledt et samarbejdet med jobcentre og fagskoler – herunder AMU SYD.
 
 
Vi uddanner og rekruttere samtidigt

”På den måde kan vi uddanne og rekruttere i samme øjemed. Ledige ansættes på uddannelsesaftale, hvor de opnår den rengøringsfaglige uddannelse ’Rengøringstekniker’ – en del af serviceassistent uddannelsen”, fortæller Mia Skrødstrup, uddannelsesansvarlig hos SSG.
En del af uddannelsen foregår i virksomheden, hvor de ansatte får specifik erfaring inden for skadesservicebranchen.
 
”På AMU SYD indgår vi i flere samarbejder, hvor vi med jobcentre og virksomheder er med til at finde kvalificeret arbejdskraft eller som i dette tilfælde ledige, som er interesseret i brancheskift og samtidigt vil påbegynde en ny uddannelse”, udtaler Ole Møller, udviklingschef hos AMU SYD.
 
 
Løsning til gavn for alle

Ole Møller uddyber: ”I bund og grund handler samarbejde jo om, at vi udnytter vores forskellig viden om arbejdsmarkedet og uddannelse, så vi bidrager til en fælles løsning til gavn for alle parter”.

Hos SSG fortæller deres første rengøringsteknikerelev Ida: ”Arbejdet er sjovt, fordi man bliver udfordret hele vejen rundt og har gode kolleger. Jeg bliver bedre stillet og udfordret på områder, der ikke er prøvet før. Det er sjovt at være med til”.
 
 
Skal vi hjælpe dig videre?

Vil du høre om dine muligheder for at uddanne dig til skadesservicebranchen eller en af vores andre brancher, så ring til os på AMU SYD på 76 37 37 37.

Har du som virksomhed svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og skal vi indgå i et samarbejde om uddannelse af ledige eller dine nuværende medarbejdere, så ring til os på 76 37 37 37.