Vejen til en fremtid som leder

28. juni 2021
dan_strauss_teknisk_isolat__r__eb_amusyd(1)

En uddannelse som teknisk isolatør skal være springbrættet til, at 34-årige Dan Strauss kan realisere drømmen om et lederjob.

Skagboen Dan Strauss har prøvet lidt af hvert. Han har arbejdet som tømrer, entreprenør og brolægger samt haft et lederjob i vindmølleindustrien indtil for 1,5 år siden, da hans afdeling lukkede.

Nu har han taget hul på et nyt kapitel i livet med en uddannelse inden for teknisk isolering på AMU SYD, og Norisol har ansat ham som voksenlærling.

”Jeg var klar til at prøve kræfter med et nyt område, som kan føre til et lederjob igen. Jeg går efter et projektlederjob, når jeg er færdig og har fået lidt faglig erfaring,” forklarer Dan Strauss.

 

Kendte ikke uddannelsen

Han kendte ikke uddannelsen som teknisk isolatør på forhånd. Men han er typen, der sætter sig ned og orienterer sig grundigt, før han tager en beslutning.

”Teknisk isolering er et fag med mange muligheder og en spændende uddannelse, hvor der er udsigt til rigtig gode og forskelligartede job i den anden ende. Det er en vigtig fremtidsudsigt for mig. Jeg kan komme til at arbejde med mange former for teknisk isolering og  fx få arbejde i udlandet, hvis jeg gerne vil det,” siger Dan Strauss.

Rystet godt sammen

Der er 300 kilometer hjemmefra og til Kolding. Derfor bor han på skolehjemmet ved AMU SYD, når han er på skolebænken.
”Der er dygtige faglærere, som også gør en indsats for, at det sociale fungerer godt, når vi er på skole. Aldersmæssigt er vi fra 27 til godt 40 år og kommer fra mange dele af landet. Sammenholdet betyder meget,” siger Dan Strauss.

 

Øl og viden

Han har sit eget lille bryggeri, som han også skal se til, når der er fri. Men det er ikke kun øl, han nyder. Det samme gælder ny viden om faget, som han gerne vil kombinere med sin passion for ledelse.

 

Læs mere om uddannelsen til Teknisk isolatør