Ny uddannelse med start under afsoning

14. juni 2021
_EB_nyhed_Kristian_larsen_teknisk_isolering_amusyd

Kristian Larsen har brugt en afsoning til at skifte fag og komme i gang med en ny uddannelse som teknisk isolatør.

Et fængselsophold blev en uddannelsesmæssig mulighed frem for en begrænsning for Kristian Larsen. Han er oprindelig tømrer, men som 41-årig kan han mærke, at faget får det til at værke i kroppen. Derfor kredsede tankerne om en ny uddannelse.

Han havde aldrig hørt om uddannelsen som teknisk isolatør, men da blev præsenteret for faget og jobmulighederne, så syntes han, at det lå lige til højrebenet.

 

Stærkt samarbejde

”Der er et rigtigt godt samarbejde mellem Kriminalforsorgen, AMU SYD og virksomheden Persolit. Derfor tog jeg imod nogle introkurser inden for teknisk isolering under afsoning i Sønder Omme Fængsel. Det førte til, at jeg blev ansat som voksenlærling hos Persolit i september 2020 og kom i gang med uddannelsen på AMU SYD i januar 2021,” fortæller Kristian Larsen.

Han har dels fulgt undervisningen via pc fra cellen og dels under udgang.

”Uddannelsen har klart levet op til mine forventninger. Der er dygtige faglærere og et godt sammenhold. Selv om vi har haft meget online-undervisning på grund af corona, så har det fungeret godt. Nu glæder jeg mig også til at komme ud og arbejde med faget hos Persolit,” siger Kristian Larsen.

 

Klar til en ny fremtid

Selv om han aldrig har haft udfordringer med at skaffe sig et arbejde, så er det et ekstra plus for ham, at der er så fine jobmuligheder for tekniske isolatører.

Kristian Larsen ser også frem til at blive løsladt til oktober i forbindelse med skoleophold nummer to. Han er klar til en ny fremtid.

Læs mere om vores erhvervsuddannelser her