Netværk banede vej for drømmejob

22. april 2021
Lennart_Nielsen

Vejen til et nyt job gik gennem netværk frem for jobannoncer.

Stærkt netværk og fin timing er baggrunden for, at Lennart Nielsen lige nu pakker flyttekasser i København med ekstra gode forventninger til fremtiden. Han ved, at han skal starte i nyt job hos virksomheden Ammeraal Beltech i Vejle, når han ganske snart flytter tilbage til Jylland. Han er ingeniør med speciale i materialeteknologi (bachelor i nanoteknologi og en kandidatgrad i materialeteknologi).

”Vi flytter til Kolding, så derfor havde jeg søgt job inden for mit felt gennem et halvt år i Syd- og Sønderjylland. Men uden held. Derfor kontakte jeg AMU SYD for at afdække mulighederne for, at jeg kunne gå i gang med en plastmageruddannelse, når der åbenbart ikke var job at få inden for min uddannelse,” fortæller Lennart Nielsen.

 

Samtale og afklaring

Hos AMU SYD havde Lennart Nielsen en samtale med Kasper Greendahl, som er uddannelses- og praktikkonsulent, og efterfølgende var han gennem en realkompetencevurdering.

”Jeg skulle hjælpe Lennart Nielsen med at finde en praktikplads som plastmager, men inden vi kom dertil, var jeg til et netværksmøde i forhold til HR og rekruttering til plastbranchen. Her blev der snakket om, hvor svært det er at finde ingeniører med speciale i plast,” siger Kasper Greendahl.

 

Et stærkt match

Han kom i dialog med Lene Boe fra virksomheden Ammeraal Beltech. Hun fortalte, at de skulle til at søge efter en kandidat, der passede til Lennart Nielsens profil.

Og så kommer der skub i tingene. Kasper Greendahl satte Lene Boe og Lennart Nielsen i forbindelse med hinanden, og resultatet er blevet en ansættelse af Lennart Nielsen.

”Vi manglede lige præcis en medarbejder med Lennart Nielsens profil, så det var et rigtigt godt match. Vi havde ikke nået at søge endnu, men vi tænkte, at det nok ville blive svært ud fra tidligere erfaringer. Vi glæder os til at byde Lennart velkommen i vores virksomhed til maj,” fortæller Lene Boe, HR Manager fra Ammeraal Beltech.

 

Win-win for alle parter

Kasper Greendahl udtaler: ”Vi kunne ’bare’ have sørget for, at Lennart Nielsen gik i gang med en uddannelse som plastmager, men han havde allerede en god og relevant uddannelse, så når muligheden bød sig for at bruge vores gode netværk i virksomhederne til at skaffe ham et nyt job, så var det en rigtig god løsning. En win-win – for alle parter.”

Og Lennart Nielsen er klar til at rykke til Kolding med kæresten og til at starte i nyt job hos Ammeraal Beltech i Vejle. Alle brikkerne er faldet på plads.