Ordblindhed behøver ikke stå i vejen for uddannelse

24. marts 2021
John_Carlsen_plastuddannelse_amusyd__eb

John Carlsen er et godt eksempel på, at det sagtens kan lade sig gøre at komme tilbage til skolebænken og få en god uddannelse, selvom du er ordblind.

14 års erfaring med plastarbejde ligger forud for John Carlsens start på en uddannelse som plastmager, som han tog hul på i sommeren 2019. Ved udgangen af 2021 får han svendebrevet i hånden.

Selv om den solide brancheerfaring er en stor fordel for John på plastmageruddannelsen, så var det ikke oplagt, at han skulle gennemføre en formel uddannelse. John Carlsen er nemlig ordblind og tænker tilbage på folkeskoletiden med gru - mobning og mange nederlag var en del af hverdagen.

Han arbejder på Neptun Plast i Vordingborg, hvor en god kollega har oplært ham gennem flere år. Virksomheden producerer bl.a. spande, kurve, bobbins samt netringe til fiskeriet.

 

Tid til uddannelse

John gennemførte et materialekursus, og så blev han enig med sin chef om, at det var en god idé med en opgradering. Efter en opringning til AMU SYD - og en samtale med faglærer Mette Høilund - blev han skrevet op til uddannelsen som plastmager.

”Tilbage i barndommen oplevede jeg ikke den store støtte til at gennemføre folkeskolen. I dag får jeg opbakning fra min kæreste og datter, og arbejdspladsen tror på mig og støtter mig i at få en uddannelse. Og så betyder det selvfølgelig rigtig meget, at jeg ved, at jeg har praktikplads på Neptun Plast og et godt job bagefter. Det giver sikkerhed. Ikke bare på den korte bane, men også på den lange,” siger John Carlsen.

 

Succes på skolebænken

Når han er på skolebænken på AMU SYD, er han glad for at være en del af en god klasse og have faglærer, som har øje for hans udfordringer med at læse og skrive. De tilrettelægger undervisningen, så han er med hele vejen.

”Faglærerne er gode til at forklare tingene på forskellige måder, så alle forstår det.
Uddannelsen er ikke så svær, som jeg frygtede. Jeg har en klar fordel i at have arbejdet med plast i så mange år og have en grundlæggende viden om materialet,” siger John Carlsen.

Han fortsætter: ”Jeg er rigtig glad for uddannelsen. Jeg er fascineret af plast og alt det, man kan med materialet. I køkkenet ser vi i hverdagen fx Tupperware, men man kan jo lave alt i plast i dag. På skolen har det været en øjenåbner for mig at se de mange produkter, der kan laves i plast,” siger John Carlsen.

 

Klik her, hvis du vil vide mere om uddannelsen til plastmager på AMU SYD