Stor interesse for COVID-19 test på AMU SYD i dag

19. januar 2021
covid_test_Bil_i_Kolding____kollage(1)

Både medarbejdere og kursister benyttede sig af muligheden for at blive testet for COVID-19, da testbilen i dag var forbi AMU SYD i Kolding.

”Vi ønsker som arbejdsplads at være et trygt sted”, fortæller direktør Heino Svenningsen og siger videre. ”Regeringen har opfordret til, at medarbejdere, som fysisk møder ind på arbejdspladser, løbende bliver testet. Det vil vi gerne støtte op om. Vi er en uddannelsesinstitution og skal ligeledes være et sikkert sted for vores kursister og de virksomheder, som sender deres ansatte her til”.

Her hos AMU SYD kører alle vores certifikatkurser fortsat. Det betyder, at undervisere, kantinepersonale, pedeller og selvfølgelig kursister har deres daglige gang her. Derfor var det en oplagt mulighed at få testbilen forbi.

Det praktiske omkring testbilen fungerede godt, fortæller både Heino og sikkerhedsleder Jesper Faurholt Jacobsen. ”Regionspersonalet var effektive fra morgenstunden og stod klar, da de første tog plads i køen”, fortæller Jesper. For at undgå for lang kø havde medarbejdere på forhånd fået at vide, i hvilket tidsrum de og deres kursister kunne blive testet.
”Det var positivt, at vi hurtigt fik en aftale med regionen i stand”, uddyber Heino. ”Det er her og nu, vi skal intensivere testningen og fortsat undgå smitteudbrud. Men derfor skal vi stadig være opmærksomme, og selvfølgelig kan test ikke stå alene. Vi gør alt for at overholde de gældende restriktioner, vi er underlagt. Jeg har kun stor ros til medarbejdere og kursister for deres opbakning i denne specielle tid”.

Jesper pointerer: ”Nu har vi for alvor taget hul på testning af personalet, så vi får brudt potentielle smittekæder så hurtig som muligt”. I forlængelse heraf siger Heino: ”Der er fokus på, at kurser og efteruddannelse er vejen ud af Corona-krisen, og her har vi et samfundsmæssigt ansvar for at gennemføre kurser under trygge rammer”.