Lars vinder over ordblindhed

6. januar 2021
Lars_teknisk_isolering_amusyd

43-årige Lars Salling har høstet mange nederlag i skoletiden på grund af ordblindhed. På AMU SYD blev han ’samlet op’, da han dumpede, og nu går han i gang med en uddannelse som teknisk isolatør 

 

Skoletidens mange nederlag er vendt til en sejr over ordblindheden hos Lars Salling, som nu går i gang med en uddannelse som teknisk isolatør. 

 

Nederlag og ros – hvad husker kroppen bedst?

Selv betegner Lars Salling sin skoletid som nederlag på nederlag på grund af ordblindhed. Derfor skyndte han sig væk fra skolebænken og ud på arbejdsmarkedet i ufaglærte jobs. Lars har nemlig altid været lærenem inden for de praktiske fag – og af den grund også høstet stor ros på sine tidligere arbejdspladser. 

I dag er han 43 år, og efter et år på dagpenge, tog han hul på tre moduler i et pladeudfoldningskursus på AMU SYD med henblik på at gå videre med en uddannelse som teknisk isolatør.

”Et job som teknisk isolatør tiltaler mig meget. Der er rigtig fine jobmuligheder og mange spændende arbejdspladser inden for faget. Imidlertid var jeg allerede nervøs, da jeg startede på AMU SYD på grund af nederlagene i skolen. Jeg dumpede også på modul nummer to, og så kørte jeg hjem. Tænkte, at det jo ikke gik,” fortæller Lars Salling.

 

En plan for at gennemføre

Kort efter blev han ringet op af skolen, som ville have et møde. AMU SYD ville høre, hvad de kunne gøre for at hjælpe ham godt igennem uddannelsesforløbet. Der blev lagt en plan, hvor han bl.a. fik en ekstra uge til at gennemføre modulet, han havde dumpet, støtte fra en dansklærer og en mentor der under kurset kom på besøg i værkstedet. Og så bestod han.

 

Opbakning betyder meget

”Jeg har oplevet fuld opbakning omkring mig. Jeg er omgivet af lærere og andre gode folk, som tror på mig og gerne vil give mig en ekstra hånd, så jeg kan lykkes med at få en uddannelse. Det betyder bare alt,” siger Lars Salling.

Han er nu klar til at gå i gang med selve uddannelsen som teknisk isolatør. En uddannelse, som tager 3 år og 9 måneder. Helt klar over, at det selvfølgelige er en stor mundfuld, men også tryg ved, at der på skolen er fokus på, at han får den rette støtte, så han kan gennemføre drømmeuddannelsen.

 

Læs mere om erhvervsuddannelsen som teknisk isolatør

 

COVID-19: På AMU SYD overholder vi gældende retningslinjer, og i skrivende stund undervises eleverne virtuelt.