Kan du høre, hvad jeg ser

9. november 2020
Kim_Isdal_Knudsen_Nyhed(1)

Kim Isdal havde som ung et brændende ønske om at blive mekaniker. Rode med biler og fikse dem, var lige noget for ham. ”Men dengang havde mekanikere ikke computere som hjælpeværktøjer, når bilen skulle repareres, og som hørehæmmet kunne jeg ikke adskille bilens forskellige lyde fra hinanden. Det betød, at jeg ikke kunne høre, hvad der skulle repareres på bilen” fortæller Kim.
Kim valgte derfor at uddanne sig til finmekaniker og arbejdede inden for området i mange år. For 1 ½ år siden stod han uden job, og efter en periode som arbejdsløs erkendte han, at et brancheskifte var løsningen for ham, da finmekanikerfaget har ændret sig i forhold til Kims kompetencer.

 

Ønske om at blive chauffør

Som hørehæmmet kan Kim forstå meget af det, han bliver spurgt om. Resten ”hører” han via tolken, som sidder ved siden af og oversætter med tegnsprog. Til spørgsmålet om, hvorfor han er på kursus her på AMU SYD, fortæller Kim, at hans far var chauffør, og samme ønske havde Kim. ”I forhold til mine evner og interesse for biler og mekanik passer chaufførfaget også godt til mig. Jeg fik dog først et truckcertifikat og gik efterfølgende i gang med at søge job. Jeg oplevede desværre at blive afvist af flere arbejdsgivere, der vurderer, at min manglede hørelse af sikkerhedsmæssige grunde kan være en hæmsko i arbejdet på et lager”.

 

Med job på hånden gik Kims ønske i opfyldelse

På sin rolige og beskedne facon fortæller Kim: ”Jeg fandt herefter en virksomhed, der manglede en chauffør. Virksomheden lavede en hensigtserklæring om, at hvis jeg havde stort kørekort, så ville de ansætte mig efterfølgende”.

Med hensigtserklæringen i hånden blev han af jobcentret tilbudt en omskoling til chauffør. ”Jeg har nu både bestået stort kørekort til lastbil, vogntog og EU-bevis, så nu glæder jeg mig til at komme ud og køre på landevejene”. Med både truckcertifikatet og stort kørekort i bagagen får virksomheden en fleksibel medarbejder.

Kim smiler – han er blevet hørt og kan nu starte i jobbet som chauffør. Stort tillykke herfra. 


Har du lige som Kim stor interesse for biler og mekanik, så læs mere om chaufførkurserne her →