Nikolai har et mål om at blive smed

31. januar 2020
NikolaiSvejsecenter220120_kollage__eb

Med en stor interesse for svejsning og god vejledning er Nicolai nu tættere på sit mål.

Nikolai nærmer sig slutningen på sit 2 årige Erhvervsgrunduddannelsesforløb (EGU). For Nikolai er det godt, at forløbet består af meget praktik og mindre teori, da det praktiske arbejde motiverer ham.
I disse dage er han i AMU SYDs svejsecenter, hvor han både har opnået certifikater og taget kurser. Desuden har han været til samtale i den virksomhed, hvor han håber at få læreplads som smed. Samtalen resulterede i en praktikplads med henblik på efterfølgende læreplads.

Selvom Nikolai ikke har taget den lige vej mod smedefaget, har interessen for faget altid været der. Han startede i svejsecentret for at opnå erfaring med TIG-svejsning og blev glad, da han så muligheden for at opnå certifikater.

Med hjælp fra både EGU-vejleder og underviserne hos AMU SYD har han desuden målrettet sine svejsekurser i forhold til sit mål. Nikolai har således opnået både certifikater inden for TIG-svejsning samt kurser i MAG-svejsning i tyndplader.

”Underviserne er gode til at vise teknikker og lære fra sig. De er hjælpsomme og har hjulpet med at tilrettelægge et forløb, så mine kurser passer til den virksomhed, jeg gerne vil arbejde i” fortæller Nikolai.

”Jeg vil helt klart anbefale AMU SYDs svejsecenter til andre – også mennesker, som ikke har prøvet svejsning før”.

Læs mere om svejsekurserne her