Elev fra AMU SYD i Kolding er ny danmarksmester

22. januar 2020
skills_teknisk_isolering_amusyd_vinder_2020

AMU SYD i Kolding har netop fået en danmarksmester i DM i SKILLS 2020 inden for faget Teknisk Isolering. Det er eleven Nicklas Strandberg, fra Nørresundby, som vinder den prestigefulde pris.

”AMU SYD havde ikke færre end to dygtige elever med til DM i SKILLS i København inden for Teknisk Isolering. Det var Nicklas Strandberg, der løb med sejren. Det er en stor bedrift at blive Danmarks bedste inden for faget, som kræver både stor viden og håndværksmæssig snilde, så vi er som uddannelsesinstitution meget stolte,” siger salgs- og marketingchef Ole Møller fra AMU SYD.

Nicklas Strandberg siger om danmarksmesterskabet: ”Jeg er da selvfølgelig super stolt. Det er et stort skulderklap af blive danmarksmester i sit fag. Jeg har valgt at blive Teknisk Isolatør, fordi min svigerfar opfordrede mig til det. Det er ’hans’ fag. Jeg synes, at det er interessant at kombinere en teknisk viden med et håndværk. Og så kan jeg se, at der bare bliver større og større behov for det, vi kan rundt i industrien.”

Næste mål for Nicklas Strandberg er europamesterskaberne i oktober.

Mange er ikke klar over, hvad en teknisk isolatør laver. En teknisk isolatør ved hvordan, man isolerer for både kulde, varme lyd og vibrationer. Det kan både være i forbindelse med anlæg og installationer indenfor og udenfor. Eleverne lærer om forskellige isoleringsmaterialer og -metoder, så isoleringen bliver bedst mulig.

Uddannelsen som teknisk isolatør varer 4 år og 3 måneder.

”Nicklas Strandberg har både erobret førstepladsen og valgt sig en uddannelse, som måske er ukendt for en del, men rummer store jobmuligheder. Erhvervslivet efterspørger i høj grad flere tekniske isolatører, og her kan vi altså bidrage med ikke mindre end en danmarksmester,” siger Ole Møller.

Læs mere her om uddannelsen til teknisk isolatør >