Plastmagerne på AMU SYD - arbejder med den nyeste teknologi

28. oktober 2019

Når eleverne er på plastmageruddannelsen på AMU SYD, har de adgang til den nyeste teknologi på markedet. Uddannelsesinstitutionen har netop investeret knap en halv million i en ny sprøjtestøbemaskine, som kan støbe alt fra tekniske dele til låg.

AMU SYD har netop investeret i sprøjtestøbemaskinernes ’Rolls Royce’, en Engel Victory 330/80. En fuldhydraulisk maskine med drejehjul og ny styring.

”Når kursister og elever fra plastindustrien får uddannelse på AMU SYD, så er det vigtigt, at de bliver undervist i den nyeste teknologi, så de bliver skarpe til at udnytte de mange muligheder, som de nyeste maskiner giver. Maskinparken rundt på virksomhederne bliver mere og mere højteknologisk,” siger Mette Høilund, som er faglærer på plastmageruddannelsen i Ribe.

Den nye sprøjtestøbemaskine kan støbe alt fra små tandhjul til plastlåg og dele til hi-fi, havemøbler og kofangere.

Stor brugervenlighed

Kursisterne møder ikke bare højteknologi, når det er bedst, men også en maskine, som er utrolig nem at betjene, fordi der er tænkt meget i brugervenlighed med stor touchskærm og menuer, som er intuitive og dermed lette at betjene. Det er en fuldhydraulisk maskine.

Maskinen har bl.a. en ny styreenhed og mange statistikmuligheder, som også er med til at kvalitetssikre de elementer, som maskinen støber.

”Den nye maskine er et godt billede på, hvor meget højteknologi de danske virksomheder bruger i hverdagen for at opnå en konkurrencefordel. Der er data i alt i dag, og det stiller store krav til medarbejdernes færdigheder. Derfor er det vigtigt med uddannelse, og det er vigtigt, at vores undervisning og maskinerne i undervisningen er med helt fremme,” siger Ole Møller, marketingchef på AMU SYD.