Cecil forfølger sin drøm

17. september 2019
serviceassisten_cecil_amusyd(1)

Cecil Jensen på 34 år tør godt drømme stort. Hun kom til Danmark fra Filippinerne for godt seks år siden og har oplevet, at drømmen om bedre jobs kan blive til virkelighed via uddannelse og hårdt arbejde. Hun er nu færdiguddannet som Serviceassistent fra AMU SYD, og uddannelsen er et vigtigt skridt for hende mod nye mål.

”Jeg kom til Danmark som au pair. Efter et år mødte jeg min mand og fortsatte i stuepigejobs med rengøring på hoteller. Han har hele tiden bakket mig op i at lære dansk og få en uddannelse. Også selv om det i en periode har været på SU,” fortæller Cecil.

Den nye viden, hun har fået via sin uddannelse på AMU SYD, vil hun gerne bruge fremover til at hjælpe andre til at passe bedre på sig selv i rengøringsjobs, så de ikke bliver nedslidte af jobbet. I sit nye job vil hun meget gerne kunne lære fra sig og måske også derved inspirere andre til at tage uddannelse.

”Oldfruen på det hotel, hvor jeg arbejder i weekenden har også spurgt, om jeg vil dele min viden om hygiejne og ergonomi. Dermed kan jeg allerede hjælpe mine kollegaer med at gøre tingene lidt anderledes, så de forhåbentligt ikke oplever at få ondt i skuldre og ben,” siger hun.

Sproget er vigtigt

Cecil husker 2015 som et år med store ændringer.
”Jeg lærte dansk og tog mit danske kørekort, og jeg er fortsat med danskundervisning, fordi det er vigtigt at kunne sproget godt, når man vil have de gode jobs,” siger Cecil, som understreger, at tosprogede ikke skal være bange for at tage en uddannelse.

”Der er meget hjælp at hente i skolen, men man skal selvfølgelig også selv gøre en indsats med at lære sproget og følge med i timerne. Men så er der også mange gode jobs at få som Serviceassistent,” siger Cecil.

Hun har allerede sikret sig et job i Kolding Kommunes rengøringsafdeling og knap en uge efter sin afslutning starter hun i sit nye job på fuld tid.

Hørte om uddannelse fra veninde

Uddannelsen til Serviceassistent hørte Cecil om fra en veninde, som tog uddannelsen i 2017. Hun var også rengøringsassistent og arbejder nu som Serviceassistent på et sundhedscenter i Kolding.

”Det lød spændende, så jeg kontaktede AMU SYD og snakkede med faglærer Lene Rasmussen. Jeg havde to års rengøringserfaring på fuld tid og kunne derfor springe direkte ind på Serviceassistentuddannelsen og tage den på et år. Da jeg ingen uddannelsesaftale havde fra starten, fik jeg SU i et halvt år. Derefter var jeg heldig at få en aftale med en kommunal rengøringsafdeling,” fortæller Cecil, som synes, at uddannelsen er et godt miks mellem teori og praksis.

”Nu glæder jeg mig bare til at komme ud og bruge min nye uddannelse. Jeg er nået langt på seks år, og min uddannelsesrejse fortsætter. En god uddannelse er der ingen, der kan tage fra mig,” siger en stolt Cecil Jensen.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om uddannelsen til serviceassistent, så læs mere her eller ring til AMU SYD på tlf. 76 37 37 37.