Teknisk isolering - også for piger

3. december 2018
2018_henrik_pernille_kristian_teknisk_isolering

Pernille Dansbo på 26 år er i gang med at klippe plader på isoleringsværkstedet på AMU SYD. Hun har fået øjnene op for, at jobbet som teknisk isolatør sagtens kunne være interessant for hende.

I modsætning til Henrik Larsen og Kristian Snejbjerg Kristensen, som hun arbejder ved siden af på værkstedet, er hun ikke helt afklaret endnu med uddannelsesvalg.

”Men jeg skal nok finde ud af det,” siger Pernille, som har indsnævret sit valg til isolatør eller plastmager.
Hun havde en samtale med uddannelseschef Susanne Thorkildsen fra AMU SYD. Pernille gik nemlig efter at blive plastmager, da hun har en drøm om at blive robotprogrammør. Her kunne den faglærte plastmageruddannelse være god.

”Da Susanne Thorkildsen på AMU SYD spørger, om jeg er god til at arbejde med mine hænder, og kan lide matematik og geometri, kommer vi til også til at tale om isolatøruddannelsen. Jeg kommer fra Billund og har derfor valgt at snakke med Persolit i Grindsted og en plastmagervirksomhed i Brørup. Begge steder har jeg mulighed for at komme i praktik for at snuse til faget” fortæller Pernille.

Samtidig fik hun mulighed for at komme på værkstedet på AMU SYD i Kolding for at se, om teknisk isolatør er noget for hende.

Jeg undersøger stadig mulighederne, men både plastmager og isolatør er fag, der ligger godt til mig – og isolering er også et fag for piger. I forhold til Kristian og Henrik er mine fingre og hænder selvfølgelig lidt mindre, når jeg klipper og bøjer blikplader, men jeg syntes, det er spændende.”

Pernille fremhæver lige som Henrik og Kristian, at der er tale om et afvekslende job, god oplæring hos Persolit og en rolig og grundig læring hos faglærerne på AMU SYD. Hun sætter stor pris på den afklaring, som hun gennemgår.

”Det er vigtigt at vælge den rigtige uddannelse. Det skal jo gerne føre til et job, som jeg bliver rigtig glad for” siger Pernille.

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om teknisk isolering og erhvervsuddannelsen, så kontakt én af vores faglærere:

Preben Kristensen: prk@amusyd.dk | 25 24 07 71

Teknisk isolering →