Om uddannelsen

Med et buskørekort og en buschauffør uddannelse fra AmuSyd har du mulighed for at få job som buschauffør, rutebilchauffør eller turistbuschauffør.

Din fornemmeste opgave som buschauffør er at køre passagerer rundt i landet med punktlighed og sikkerhed i højsædet. Som buschauffør skal du påregne skæve arbejdstider og weekendarbejde, til gengæld får du et varieret arbejde hvor du møder en masse forskellige mennesker.

Som buschauffør kan du komme til at køre rutebil ude i landdistrikterne eller bybus i byerne eller det kan være et job som turistbuschauffør med kørsel i ind- og udland. Det kan også være et job på en institution eller feks højskole hvor de har egen bus.

I dit daglige arbejde skal du sørge for at kørslen går smidigt og jævnt samt at tidsplanen så vidt muligt bliver overholdt med sikker kørsel.

Udover at køre bussen får du også en del andre opgaver som skal gøres dagligt og i særlige situationer. Du skal sørge for salg af billetter til dem der ikke har månedskort og sørge for kontrol af disse. Du skal også sikre at bussen har korrekt olie- og dæktryk, lys, bremser mm. Det er også dig der bestemmer i bussen og du skal derfor sørge for ro og orden og evt sætte uromagere af bussen om nødvendigt. Det er derfor vigtigt at du ikke er konfliktsky og kan handle på forskellige uforudsete situationer.

Er der ældre eller handicappede passagerer, kan det være nødvendigt du hjælper vedkommende på plads i bussen samt får evt bagage anbragt forsvarligt. Nogle steder i landområderne kan du få til opgave at omdele aviser og pakker langs ruten. Du skal være god til at kommunikere til bussens passagerer om feks stoppesteder eller svare på spørgsmål om bustider mm.

En gennemsnitsløn for en nyuddannet buschauffør udgør i gennemsnit (2015 tal)

Bybuschauffør og rutebilchauffør kr. 28.057

Turistbuschauffør nationalt og internationalt ca. 26.000

Der er generelt gode muligheder for et job som buschauffør når du har fået din uddannelse og buskørekort.