Merete tog springet fra sundhed til teknisk isolatør

12. oktober 2021
Billede-af-Merete-1---WEB

 
Merete på 44 år har skiftet branche fra sundhed til teknisk isolatør efter at have fået øje på faget via en veninde.
 

”Som så mange andre anede jeg ikke, hvad en teknisk isolatør lavede. Det var en af mine veninder, der fortalte mig, at det var et spændende fag, da jeg sagde, at jeg gerne ville skifte branche,” fortæller Merete Plesner.
 

Hun har gennem sit arbejdsliv taget en del spring. Sidst i 90’erne blev hun uddannet anlægsgartner. Herefter tog hun en uddannelse som jordbrugsteknolog, før hun fik lyst til at prøve kræfter med sundhedssektoren.
”Jeg var kørt fast i sundhedssektoren, og faget som teknisk isolatør passer mig rigtigt godt. Og jobmulighederne er mange - her er masser af interessante jobs,” fortæller Merete Plesner, som begyndte i det nye fag med fem ugers lønnet praktik ved isoleringsvirksomheden Persolit. Teorien får hun hos AMU SYD.
 

Faget er vigtigt for den grønne omstilling

Faget har fanget hende, fordi det er så afvekslende og vigtigt for hele den grønne omstilling. En teknisk isolatør isolerer for kulde, varme, lyd og vibrationer. Det kan fx være i industribygninger, på skibe eller i forbindelse med køleanlæg. Under uddannelsen på AMU SYD får Merete bl.a. lært at vurdere og planlægge isolationsopgaver, opmåle og beregne materialeforbrug.

”Jeg er optaget af, at jeg gennem mit nye fag kan bidrage positivt til den grønne omstilling, som er så vigtig for hele vores samfund og de næste generationer. Det er da en super god tanke, at den tekniske isolering gør en forskel i den sammenhæng,” siger Merete Plesner.
 

Mandefag skræmmer ikke
 
Merete Plesner trives med at være kvinde i et fag, som traditionelt har været præget af flest mænd.
”I de første mange år på arbejdsmarkedet var jeg i typiske mandefag. Det har aldrig generet mig. Desuden oplever jeg, at kvinder på mandsdominerede arbejdspladser bidrager til det gode arbejdsmiljø – akkurat som mænd gør det, når de bliver en del af typiske kvindearbejdspladser,” siger Merete Plesner.

Hun er sikker på, at der kommer flere kvinder inden for teknisk isolering, når flere får øjnene op for, at faget findes, og hvad den enkelte kan komme til at arbejde med.
”Jeg plejer at sige, at jeg er ved at uddanne mig til industriisolatør. Det er lettere at forholde sig til for mange. Så ved de, at jeg ikke arbejder med at isolere i gammeldags forstand,” forklarer Merete Plesner.

Læs mere om erhvervsuddannelsen til  Teknisk isolatør her →