Nyt online gartnerkursus – med hjælp til teknikken hele vejen!

21. januar 2021

Faglærer Susanne Ørskov Halkjær er vild med planteliv, jord og biodiversitet - og at undervise inden for området. Men COVID-19 restriktioner har sat en stopper for gennemførsel af mange kurser inden for Det grønne område. Den udfordring har Susanne taget op.

På mandag starter hun sit første online kursus: ’Planteliv, økologi og miljølære’, der er et grundlæggende kursus til anlægsgartner og normalt med fysisk tilstedeværelse. ”Vi har en del teori på kurserne, og jeg tror online delen er fremtiden fx at teori er gennemført online, inden kursisterne kommer her til de fysiske kurser. Det kan imødekomme virksomheder og kursisternes ønsker om fleksibilitet”.

 

Der er hjælp til teknikken

Om at skulle undervise gennem et kamera i stedet for i et klasselokale fortæller Susanne: ”Jeg er spændt på, om jeg kan få min begejstring ud gennem kameraet. Og om kursisterne vil synes, at undervisningen er for tør”.

”Den tekniske udfordringer er jeg slet ikke nervøs for, da jeg har back up fra IT-afdelingen. Vi tager kursisten i hånden hele vejen forstået på den måde, at vi fx ikke starter kurset før alle er online. Driller teknikken undervejs, ja så løser vi også det. Teknik skal i hvert fald ikke være en hindring for deltagelse”, siger Susanne smilende.

 

Begejstring smitter

Susanne har en baggrund som anlægsgartner og jordbrugsteknolog. ”Min overbygning som jordbrugsteknolog betyder, at jeg nu endnu bedre kan se, hvor anlægsgartnere skal lægge deres fokus. ”Som underviser vil jeg gerne få folk til at kende baggrunden for vores planteliv, så de kan bruge det fagligt. At de kan fortælle deres kunder om det, når de er ude og arbejde i grønne områder”.

”Min egen interesse for planteliv startede, da jeg fik eget hus med stor have og tænkte – Hvad Søren skal jeg gøre? Jeg købte min første plantebog og fik kendskab til botanik. I dag er min interesse mit arbejde, og jeg vil som underviser gerne dele ud af min viden og begejstring. Vi er jo ofte bedst til at lave det, vi brænder for”.

 

Store jobmuligheder for anlægsgartnere

”Der er mangel på faglærte anlægsgartnere, så kurset på mandag kan være en vej ind i branchen. Anlægsgartnere er ikke på samme måde som andre områder ramt af COVID-19 restriktioner, da de arbejder udenfor og kan nemt holde den fysiske afstand”, fortæller Susanne.

 

Vil du læse mere om kurset ”Planteliv, økologi og miljø”, så se her