AMU Syd

Claus tog kørerkort til lastbil på AMU SYD og fik job

7. sep 2018

2018-Claus-Trill-koerekort-lastbil

Kim Hounsgaard, Bjarne Jensen og Claus Trill

 

Gå-på-mod, god humor, hårdt arbejde og støtte fra AMU SYD gav Claus et drømmejob hos Postnord

Claus Trill var glad da han besøgte AMU SYD’s transportfaglærere Kim Hounsgaard og Bjarne Jensen i denne uge. Straks efter at have erhvervet sit godskørekort i juli måned stod chaufførjobbet klar til ham hos Postnord i Fredericia.

 

Bag ved ligger dog en sej kamp, som med Claus’s egne ord kun kunne lykkes med stor hjælp fra Bjarne og Kim fra AMU SYD og selvfølgelig et stort ønske om at få et job efter en lang sygdomsperiode og efterfølgende kontanthjælp i Vejle kommune. Vi har bedt Claus fortælle sin historie.

”Jeg startede jo frisk og frejdig på transportkurset i november 2017, og selv om jeg altid har haft det svært med at læse og skrive, var jeg overbevist om, at jeg nok skulle klare det. Desværre viste det sig, at den obligatoriske lægeattest, som jeg skulle have for at få mit kørekort, skulle forbi embedslægen for en godkendelse, og med en ekspeditionstid på mere end 3 ½ måned, sammen med mine udfordringer med at følge med på kurset, så det pludselig sort ud. Jeg kørte fast i det hele. Havde svært ved selv at læse op på teoribøgerne, og følte mig presset til hurtigt at komme i job.

Kim og Bjarne tog fat, og hjalp mig igennem. På grund af mine problemer med lægeattesten, så jeg mit hold gøre deres uddannelse færdig uden min deltagelse. Jeg fik dog lov til at blive i undervisningsmiljøet på skolen, og sidde og forberede mig på computeren med prøver og test. Havde jeg problemer med at læse teksten, eller forstå fagudtrykkene, kunne jeg bare spørge på lige fod med alle andre. Også selv om jeg jo ikke rigtigt deltog på noget hold endnu. Det var en kæmpe hjælp for mig, og jeg er overbevist om, at det hjalp mig igennem kurset, da jeg endeligt kunne komme i gang på et nyt hold.

Jeg havde faktisk et job på hånden allerede i januar 2018, og derfor var det ekstra ærgerligt, at jeg ikke kunne få min lægeattest på plads. Heldigvis oplevede jeg at være en del af fællesskabet på AMU SYD, og da jeg endelig kunne komme i gang med mit godskørekort var jeg HELT klar. Selv om jeg dumpede min teori 3 gange, og syntes det var svært at forstå, blev jeg virkelig støttet hele vejen igennem og ENDELIG kunne jeg i juli måned 2018 stå med mit kørekort – og samtidig kom jobbet…

I dag er jeg i gang fra kl. 04.15 om morgenen, og kører fra tirsdag til lørdag. Jeg fik også hos Postnord stor støtte og oplæring, og det har faktisk betydet, at jeg allerede efter 2 uger har fået min egen faste rute hvor jeg kører en tur mellem Kolding og Horsens. Det nye job var hele sliddet og den lange ventetid værd. Hvis andre har lyst til at prøve sig af i chaufførjobbet vil jeg anbefale, at de snakker med Kim og Bjarne på AMU SYD i Kolding.

 

Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 76 37 37 37

Mandag til torsdag 07:30 - 15:00
Fredag  07:30 - 14:00

AMU SYD Hovedafdeling
C F Tietgens Vej 6,
6000 Kolding
info@amusyd.dk
CVR: 10 08 52 92
EAN: 5798000553972